Рутер: Cisco Linksys E2000

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 ное. 2010

Какво ще кажете за Wireless-N рутер, който може да настроите за по-малко от 3 минути? Двубандовият Linksys E2000 предлага именно това – и всичко, побрано в един съвременен и стилен дизайн с три скрити антени. 

До голяма степен бързата и лесна настройка дължим на интуитивния софтуер Cisco Connect (не инсталира нищо на компютъра), който ви хваща за ръка и ви превежда през всички необходими стъпки. Първоначално ви показва как да свържете кабелите, за онези от вас, които нямат никаква представа. След което, в рамките на няколко минути, създава мрежа, избира име, слага й парола и в края на краищата – ви връзва към интернет.

Името на мрежата винаги е нещо закачливо, като CopperMaple или пък RedHorse, но дори и да не ви харесва, може да го промените във всеки един момент впоследствие. А в случаите, когато искате да добавите още един компютър към мрежата, без значение дали е PC или Mac, просто поставете CD-то със софтуера Cisco Connect и той ще свърши работата за отрицателно време. От вас обикновено се изискват не повече от два-три клика с мишката.

Дори и да не успее да открие вашите интернет настройки, рутерът ще ви отведе директно в неговия уеб панел, откъдето отново, в рамките на няколко клика, ще имате възможност да въведете IP, Subnet Mask и т.н.

Освен че е лесен за настройка, рутерът е богат и на характеристики. Той поддържа стандартите 802.11n, 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.3, 802.3u, 802.3ab и предлага четири броя 10/100/1000 Mbps порта за кабелни клиенти – те ще ви свършат работа в случите, когато искате да осъществите връзка със съвременните Интернет телевизори, с гейм-конзоли или Blu-Ray плейъри. Освен тях откриваме и вход за захранване, Internet (WAN) и Ethernet (1-4) порт, както и бутони Reset и Wi-Fi Protected Setup.

В уеб интерфейса откриваме и специален раздел, наречен Applications and Gaming, който ви предоставя опции за Port Forwarding и Triggering  на определени приложения, като игри, FTP или HTTP сървъри и т.н.

Не на последно място, софтуерът на рутера предлага и бърз достъп до Интернет на вашите гости, без те да пречат и виждат вашите собствени безжични устройства. Въобще – това е устройство, което ви дава пълната свободата да работите безжично – с отличен обхват и на пълна скорост!

Автор: Петър Йорданов