Ролева игра: Terminator Salvation

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 12 авг. 2009

Хора срещу машини – конфликтът е неизбежен. Как да разберете, че времето за битка наближава? Много просто – оглеждайте се дали няма някой гол Арнолд Шварценегер в поза дискохвъргач да се появи на вашата улица, придружен от няколко светкавици и малки хартиени боклучета, танцуващи около анаболното му тяло.

Ако все пак не ви се чакат подобни знамения, а искате да вземете участие в конфликта на момента, просто се регистрирайте в браузър играта, създадена специално по филма „Терминатор: Спасение”, който миналата година се завъртя на големия екран. Това, което ще направи тя, е да ви вкара директно на бойното поле. От вас се изисква само едно – да изберете на чия страна искате да застанете – на

Съпротивата или Скайнет

Сама по себе си Terminator: Salvation е текстово ролево приключение, в което изпълнявате мисии, трупате пари, въоръжавате се с нови оръжия и брони и в края на краищата – отивате да се сражавате с останалите играчи в този постапокалиптичен свят.

 Да речем, че сте решили да бъдете машина. Започвате като нисък клас терминатор. Съответно – и мисиите няма да са кой знае какви. Поправете дадена машина, укрепете огражданията по периметъра на базата, почистете оръжията на останалите терминатори, открийте различни полезни резервни части, разпръснати наоколо, и т.н. Колкото повече се трудите обаче, толкова по-бързо ще качвате нови нива и съответно –ще получите достъп до нови и по-сложни мисии.

Рано или късно ще сте готови да излезете

на бойното поле

където се вихрят постоянни сражения между Съпротивата и Скайнет. Целта на занятието е проста – заедно с вашите приятели направете всичко възможно страната, на която сте застанали, да излезе победител. В края на всеки сезон или терминаторите доминират света, или хората са разбили тяхната тирания. Кое от двете ще е станало обаче, ще зависи до голяма степен от вас.
 
Като всяка браузър игра, и тази предоставя прилична доза на зарибяване. Макар и отборния елемент в нея да е с една идея по-силно застъпен от другите подобни заглавия, това в никакъв случай не трябва да ви спира, за да я пробвате. На фона на типичните средновековните браузър стратегии и фантастичните космически приключения, Terminator: Salvation изглежда като глътка свеж въздух. Да, в графично отношение не предлага нищо кой знае какво – нито като илюстрации, нито като някакви флаш анимации. Но в крайна сметка сме дошли, за да играем на браузър игра, не за да тестваме способностите на видео картата си, нали?

Очаквам ви на бойното поле – просто се оглеждайте се за някой T-686!

Автор: Петър Йорданов