Ролева игра: Pirates of Scurvy Pond

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 авг. 2009

Поемете на пътешествие из откритите морета и заживейте живота на безгрижен капитан на пиратски кораб, докато наливате грог в бездънната яма на вашето гърло!

Мирисът на солена вода, разплискването на вълните в плесенясалия корпус на вашия верен кораб, залитащи наляво и надясно беззъби моряци и чаша грог в ръка – хубаво е да си капитан. Да кръстосваш откритите морета, свободен от всякакви отговорности, и да плячкосваш всяко плавателно корито, дръзнало да се доближи до вас. Точно това ви очаква и в Pirates of Scurvy Pond.

Не си мислете обаче, че е лесно да се превърнете в страшилището на седемте морета

Вместо с истински боен кораб, първоначално ще разполагате с плавателен съд, бегло напомнящ орехова черупка. Едва ли има смисъл да ви казвам, че не е добра идея да се перчите пред останалите пирати. Избирайте противниците си внимателно – колкото по-хилави са, толкова по-добре! Потопете корабите им, съберете всичкото злато, което имат по палубата и обновете вашия кораб с най-новите и хай-тек топове и оръдия. В крайна сметка репутация на тотална отрепка и изрезка не се трупа току-така.

Без значение колко силни ще ставате обаче, въобще не е добра идея да се сражавате съвсем сами. За да достигнете заветната мания за величие, е хубаво да се съюзите и с други играчи. Само по този начин ще успеете да покорите едни от най-силните опоненти в света на Pirates of Scurvy Pond.

В цялата тази схема обаче има една уловка –

колкото по-агресивни сте, толкова по-издирвани ще ставате

Ако не внимавате, можете като нищо да се озовете в затвора. Затова е добра идея да отскачате до своя пиратски залив и да си почивате между сраженията – всяка една минута игрално време сваля 1 процент от “wanted” нивото.

Общо взето това е типична браузър игра, предназначена за кежуъл геймъри. Не изисква твърде много свободно време, предлага свежа и анимационна 2D визия и абсолютно никакви усилия при усвояването на тънкостите на геймплея. В нея може да водите какъвто пиратски живот си пожелаете – ще търсите съкровища, ще се биете с морски чудовища, ще взимате участие в напрегнати PvP битки или ще се заемете с дизайна на своята лична пиратска щабквартира!

Така че какво чакате – слагайте превръзката на окото, позиционирайте някой нещастен гълъб на лявото си рамо и се логвайте в света на Pirates of Scurvy Pond.

Автор: Петър Йорданов