Рейсър: Heavy Fuel

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 23 авг. 2009

За да се спасиш от магистралните бабаити, имаш три опции на действие. Самият ти да си такъв. Да не припарваш до магистралата. Или да караш танк, купен на старо от поделението в Лом. Втората и третата опция не ни вълнуват, а и двамата знаем, че си добро момче и не правиш глупости зад волана, за да се превъплътиш в първата. Остава ти виртуалното спасение. В случая то се казва Heavy Fuel.

В Heavy Fuel ще поемеш ролята на голям мазен рокер с космати подмишници. Ок, ако искаш можеш да се превъплътиш и в блед слаботелесен младеж с добра хигиена и редовни часове при козметика, но тогава няма да можеш да оправдаеш чопъра между краката си. Освен това Heavy Fuel е рейсър, а рейсърите предопределят присъствието на поне известно количество спортна злоба, което тотално не се връзва с избръснатите подмишници и вежди.

Heavy Fuel е доста добра. Интерфейсът и управлението са на чудесно ниво, като чопърът реагира веднага на всяка команда, без грам лаг. Освен това първите няколко писти са с достатъчно прави отсечки и плавни завои, за да имаш време да свикнеш с трудността на играта и да разбереш как най-добре да прецакваш опонентите си. Цялото чудо се управлява с точно четири бутона, като ускорението е автоматично. Ако мислиш че си про, винаги можеш да пробваш да биеш собствения си рекорд, правейки засилвания при влизане в завоите. Големите успехи отключват по-бързо нови писти и бонуси.

Технически играта също е много добре издържана. Използван е анимационен стил при създаването на триизмерността, което води до очарователно красиви пейзажи. Те обаче не са за сметка за плавността на геймплея и Heavy Fuel върви със стабилен фреймрейт (лол, от кога пък започнахме да използваме фреймрейт термина в статии за джава игри. Бел: вътрешният глас на автора) на всички поддържани телефони.

Автор: Георги Панайотов