Работата по Among Us 2 е преустановена

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Месец след като от Innersloth обявиха, че започват работа по продължението на спонтанния си мултиплейър хит Among Us, от пост в официалния им сайт разбираме, че работата по Among Us 2 е преустановена. Като мотив за това решение, разработчиците посочват нежеланието на екипа да разкъсва потребителската база между две игри.

Вместо това новите им планове включват допълнителна поддръжка и полиране на оригиналното заглавие. Работата на Innersloth ще бъде фокусирана върху подобряване на стабилността на сървърите на Among Us, тъй като неочакваната популярност на играта ги е заварила неподготвени. Освен това, разработчиците обещават, че цялото гейм съдържание което са разработили за Among Us 2 ще бъде добавено в Among Us на някакъв по-късен етап. В момента дизайнерите разработват нови режими на игра, които трябва да бъдат готови в най-кратки срокове.

Innersloth също така подчертават, че Among Us не е била създадена с идеята да бъде толкова голяма, колкото е в момента и добавянето на нови функционалности и променянето на различни механики от геймплея крие рискове от това да развалят играта, която вече имат. Поради тази причина екипът трябва да е изключително внимателен и далновиден в работата си.