Първи поглед: LG Optimus 4X HD

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 сеп. 2012

В последната една година LG направи сериозна заявка за влизане в челната тройка на Android производителите, където двамата безспорни лидери са Samsung и Sony. Първият знак, че южнокорейската компания може да предложи нещо специално бе LG Optimus 3D – първият в света 3D смартфон, който се появи миналото лято и определено обра комплиментите на критиката и потребителите за иновациите, които предложи. Въпреки това Optimus 3D бе по-скоро намек, че LG има нещо специално в каталога си и докато триизмерните образи бяха забавна, но може би недооценена екстра, но новият флагман на компанията има всички качества, за да са превърне в смартфон от най-висок клас.

Поне на теория LG Optimus 4X HD е точно такъв. Широкият 4.7-инчов HD IPS екран ви гарантира отлична видимост, блестяща картина, ярки образи и най-важното за почти всеки съвременен потребител – голям дисплей, на който еднакво добре се сърфира в мрежата, гледа филм, играе на игра и работи с документи. Резолюцията на дисплея е 1280х720, а гъстотата на пикселите – 312 ppi. Сърцето на смартфона пък тупти с честотата на 1.5-гигахерцов четириядрен процесор за максимално висока производителност.

Що се отнася до дизайна, LG Optimus 4X HD има размери 132.4х68.1х8.9 мм и тежи 133 гр. Стига да не е със съвсем малки ръце, всеки потребител, може спокойно да намести в ръката си апарата, от чиито вид просто се излъчва стабилност и солидна изработка. Формите на модела са максимално изчистени, а ъглите – прави и строги, внушаващи безкомпромисност и издръжливост. 

В мултимедийно отношение LG Optimus 4X HD е повече от категоричен. Любителите на игрите могат да се възползват от уникалния Tegra 3 графичен чип, който им гарантира, че дори най-взискателните заглавия, маркирани с THD (игри, предназначени единствено за чипа на nVidia) ще вървят гладко на телефона. Предната камера с 8 мегапиксела, светкавица и автофокус е способна да снима видео клипове във Full HD стандарт (1080р), а задната с 1.3 мегапиксела е подходяща за видео разговори или автопортрети. Добавете към това 16 GB памет за съхранение на всички тези игри, снимки и клипове, както и слот за microSD карта, който може да ви даде още 32 GB допълнително място и на практика получавате огромно пространство, достатъчно за нуждите на всеки един потребител.

Обявен на Mobile World Congress в самото начало на тази година, в момента LG Optimus 4X HD е част от Голямата четворка на Android пазара, която се допълва още от Samsung Galaxy S III, Sony Xperia S и HTC One X. Моделът на LG обаче се появява малко по-късно, което определено има и своите положителни страни, тъй като за допълнителното време със сигурност са изгладени и последните гънки, а погледът върху продуктите на конкуренцията е бил повече от полезен. Въоръжен още от завода с Ice Cream Sandwich и предназначен за модерни потребители, които не са склонни да правят компромиси с мобилните си устройства, LG Optimus 4X HD има всички шансове да се превърне в един от най-добрите смартфони не само за годината, но и до момента изобщо.

Автор: Филип Станиславов