Пъзел: Party and Co

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 29 авг. 2009

Party and Co се стреми да бъде сошъл логически пъзел. Нещо като да се събереш на игра на Скрабъл с френдовете в Блейз, ама не съвсем. Защото в случая не е нужно да излизаш от вас, а само да имаш телефонче с цветен дисплей, поддръжка на джава апликации и 3G. Всъщност оригиналният Party and Co е продукт на западното задръстенячество като айс брейкър на партита на сравнително непознати хора. Нали знаете, западняците имат върлата нужда от наивни и почти детински игри, за да се напиват/говорят със себеподобните си, просто щото иначе не им стиска. Но пък това не означава, че игрите не са добри.

Party and Co е разделена на 4 основни части:

ART&CO – дава ти се фрагмент от рисунка, парченце от ушенце с други думи. Трябва да избереш един от трите възможни отговора, заготовка за каква точно картинка са линиите на екрана ти. Звучи лесно, но някои са силно объркващи. Дават ти се отговорите “Мечка”, “Чук” и “Влак” например, а ти в същото време можеш да се закълнеш във всичко най-мило и свято, че насреща си имаш вълнисто папагалче.

SHOW&CO
Who is the artist? – Karaoke, пуска ти се музика, а ти дебилизираш и се опитваш да пееш в тон с миди уейва, разнасящ се от тонколоните. Един личен съвет – не го прави в автобуса… и в парка… и където и да е с хора около себе си. Че ония гадните чичковци с белите престилки вечно дебнат да накачулят ризка с шантава кройка на ръкавите на някой.

PSICO&CO – Нищо общо с трилъра “Психо”. Игра на асоциации един вид. Показва се картинка, трябва да съвпадне първата ти асоциация с тази на френдовете ти (примерно Диня – мастика – спринцовка – всички сме леш… нещо такова)

QUIZ&CO – Иска ли й се на съседката от вход Б да изневери на благоверният си съпруг с теб – Да/Не… и така нататък. Внимавай с тази игра – някой по-проницателен може такъв курт капан да ти заложи в нея, че и майчиното мляко да си изпееш. А и винаги остава опцията съседката да е добрата стара 120-килограмова Цецка с аромат на подмишници.

За всеки спечелен тест печелиш фъстък с различен цвят. Когато запълниш фъстъчената си карта, печелиш играта. Уви, разноцветните фъстъци не стават за фъстъчено масло, но пък изглеждат шарено и радват окото. Party and Co е нещо, което има доста голям шанс досега да не си виждал. От друга страна – пълният му превод на български го прави лесно достъпен.

Автор: Георги Панайотов