Проектор: Epson EMP-1715

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 17 мар. 2008

Наскоро прочетох умна мисъл в блога на големия американски интернет гуру Гай Кавазаки – “Ако искате да направите клиентите щастливи, не им казвайте много за техническите характеристики”. По дяволите, колко е прав! Затова и ще ви разкажа за моя сблъсък Epson EMP-1715 преди месец без да ви занимавам с лумени, лампи и други досадни технически детайли.

В зависимост от помещението, в което поставите проектора, ще имате картина с размер от 30 до 300 инча – последният аргумент да ходите на кино с приятели вместо да гледате филм вкъщи може да се изпари в този миг. Значително по-забавно е, че към проектора на Epson можете да закачите и любимата си конзола или дори цялото си РС и да използвате бялата стая като един голя-я-ям голям монитор. Call of Duty върху нещо с диагонал два метра – доскоро може би е било недопустима мечта, но днес е реалност, при това на по-добра цена от сравнима плазма.

В допълнение на всичко това Epson EMP-1715 тежи едва 1,7 килограма. Така с проектор под мишница можете да направите конкурс между приятелите си за най-бяла стена, най-голям хол и най-добри условия за забавление с леко затъмнени прозорци. Вграденият безжичен адаптер ще позволи да го добавите към безжичната мрежа вкъщи и да стриймвате съдържание. USB-портът на гърба пък превръща проектора в независим от компютъра уред за показване на снимки от последната ваканция например. Уви, софтуерът на устройството не разпознава avi-файлове. Това е и нашата препоръка за следващата генерация на устройството. Все повече в главата ми се заклещва мисълта – да си купя ли 37-инчов LCD телевизор или все пак да заложа на цифров проектор? Устройства като Epson EMP-1715 не правят избора ми никак лесен.

Автор: Александър Бойчев