Проектор: Acer P5370W

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 02 дек. 2008

Каква е идеята, да си вземеш проектор, ако няма да го ползваш за бизнес презентации, в които да блеснеш с power point уменията си? Отговорът е лесен – достъпен начин да превърнеш хола си в киносалон. Малко са дисплеите, които могат да ти дадат метър и половина диагонал, да не говорим, че е трудно да ги преместваш насам-натам. Докато с един лаптоп, едни добри 5.1 тонколони и проектор, си готов. Освен това си спестяваш печенето на DVD-та.

Acer P5370W проектира изображението в cer P5370W DLP Projector 16:10 widescreen перспектива с 3000 ANSI Lumens brightness и 2000:1 контраст. С други думи – дори да го насочиш към бяла стена, а не специален екран получаваш остро и чисто изображение с добре наситени цветове. Основната разлика между изображението, генерирано от проектор, и това, идващо от дисплей (освен опцията да регулираш размера му), е, че стената отразява светлината на проектора, а не излъчва своя, което драстично намалява натоварването на очите. P5370W разполага със собствени високоговорители, но за филми те са по-скоро компромисно решение.

След като вържете проектора към РС или лаптоп и добавите аудиото, ще трябва да си намерите подходяща стена. Най-добре е, ако разполагате поне с метър и половина между проектора и нея за оптимален резултат. Приятно впечатление прави и ниското ниво на проектора, въпреки доста силния вентилатор, помагащ му да не се опече от собствената си лампа. Веднъж включен, можете да се насладите напълно на филми (и дори игри) без дори да се надигате от дивана, поемайки контрол над всички функции на проектора с дистанционно.

Автор: Пламен Димитров