Портативен спийкър: WOWee One Classic

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Портативните спийкъри са една от най-интересните и приятни джаджи, които може да вземете със себе си, когато сте в движение. Независимо дали става въпрос за двуседмична конференция в чужбина или петчасов път до морето, удоволствието да имаш собствен аудио източник, който да освежи стаята или купето е несравнимо. WOWee One Classic си поставя точно тази задача и е удоволствие да кажем, че до много голяма степен успява в това.

Но да не избързваме.

В пакета, в който се предлага портативния спийкър откриваме както самата джаджа, така и стандартните инструкции и два кабела. Единият от тях е miniUSB-към- USB, а другият е помощния. USB кабелът се използва за зареждане на 3.7-волтовата литиево-йониева батерия, която е в състояние да осигури до 20 часа непрекъснато възпроизвеждане на любимите ви песни. На свой ред чрез помощният кабел може да свържете WOWwee One с всяко едно устройство, което има стандартен 3.5-милиметров аудио изход. Това означава, че спийкърът е съвместим с максимално широка гама устройства, включително и популярните iPod, iPad и iPhone. Безспорно най-големият плюс на портативният спийкър е, че разполага със собствена батерия, така че всеки път, когато го ползвате, вие пестите заряда на съответния си плейър.

Самият спийкър е с тегло 200 грама и има размери 60х120х25.8 мм. Той се състои от два елемента – конвенционален спийкър, който осигурява средните и високите честоти и Get Audio драйвър, който е специално за ниските басови стойности.

Обръщайки джаджата наобратно, ще видите, че почти цялата й повърхност е с масивно гумено покритие, което осигурява максимална стабилност и буквално прилепва по повърхности като бюро, маса и почти всичко останало. Ако например искате да използвате WOWee One докато шофирате, не само може да чуете любимия си албум без да хабите директно батерията на вашия iPod, но и знаете, че устройството е защитено срещу всякакви внезапни падания при завоите. Компактните размери позволяват просто да приберете WOWee One в жабката, след като сте приключили.

Самият дизайн на спийкъра е доста минималистичен. По него няма да откриете практически нищо шарено или хващащо окото; няма дори бутон за включване и изключване. Вместо това джаджата се стартира сама, когато вкарате в нея аудио кабела, а нежна синя LED светлина зад символа на нота ви показва, че тя работи. Същото става, когато започнете да зареждате WOWee One през USB – тогава светва съседния символ отново посредством LED светлина.

Сега идва ред и на най-важното – как това иначе симпатично малко устройство възпроизвежда музика. На пръв поглед не можем да очакваме чудеса, защото думите „портативен“ и „бас“ просто не принадлежат към едно изречение. Оказва се обаче, че има и изключения, защото когато пуснете WOWee One за пръв път наистина сте повече от приятно изненадани. Звукът е плът,н ниските тонове са отчетливи и при усилване ¾ от капацитета на нашия iPhone 4S просто няма какво повече да искате. Мощността на спийкъра 2 вата, което е напълно достатъчно предвид неговите размери и предназначение. Единственият проблем може да възникне, когато ползвате WOWee One Classic на не съвсем гладка повърхност и усилите звука твърде много. Тогава устройството започва да вибрира осезаемо, което води до относително тихи, но все пак неприятни звуци. Разбира се, това е истинско доказателство, че басовите честоти работят както трябва, но все пак за вашиу аудио комфорт е най-добре да поставите спийкъра на гладка повърхност.

Със собствена батерия и компактни размери портативният спийкър наистина е чудесно предложение за всеки, който иска да слуша музика без необходимостта да носи понякога досадните слушалки. WOWee One Classic е еднакво удобен както за кола, така и за хотелската стая, а защо не и когато сте вкъщи и искате просто да се насладите на приятни звуци около себе си.

Автор: Филип Станиславов