Подложка: Logitech Speaker Lapdesk N700

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Жега е. Лаптопът е в скута ви. Навън е 40 градуса. В стаята ви – поне 50. Потите се, капчиците се стичат по челото ви. Гадно ви е, не се издържа. Пускате климатика, но краката ви продължават да се пържат благодарение на мобилната ви машинка.

В подобни случаи подложки като Speaker Lapdesk N700 са просто животоспасяващи. Да – те се не са нищо ново под лятното слънце, ще кажат някои от вас. Logitech обаче имат едно малко и нелошо допълнение към тях – колонки! И всичко това, наред с вентилатора, се захранва от USB кабел – без необходимост от каквито и да било батерии. Сами по себе си много от лаптопите днес не предлагат достатъчно мощен звук, а често искате да захвърлите слушалките настрани или просто да гледате някой филм заедно с приятели. Така че подобна екстра е наистина добре дошла.

Speaker Lapdesk N700 се включва на секундата. Не се налага да инсталирате или сваляте каквото и да било. Поставен върху нея, лаптопът е достатъчно стабилен, а благодарение на две гумени приставки, няма опасност да се плъзне. В дясната част на подложката ще откриете няколко бутона, с които я контролирате – за включване и изключване на вентилатора и за регулиране на силата на звука на колонките. Те, между другото, предлагат 2-инчов високоговорител и изкарват изненадващо мощен и ясен звук. Дори и на макс няма да чуете гадно пращене, макар че не можем да сме сигурни колко време ще издържат, ако бъдат измъчвани по този начин.

За разлика от модела N315 обаче, този (за мое огромно съжаление) не предлага място, на което да поставите любимата си мишка. И ако подобно на мен не сте фенове на тъчпадовете, тази липса ще ви подразни. В противен случай N700 са едно прекрасно допълнение за вашия мобилен компютър – стига да е с екран, не по-голям от 16 инча (в противен случай част от колонките ще останат под машината). Особено на фона на ужасните жеги, които ни предстои да преживеем.

Автор: Петър Йорданов