Плейър: Transcend DMP10

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Дигиталните копия на CD и DVD – без значение дали става дума за музика и филми – се налагат все повече. Това е ясно и на децата. И всеки от нас, по един или друг повод, обновява своята колекция.

Ако случайно обаче сте се зарибили по HD стандарта, вероятно имате „проблем” с гледането на този тип файлове. Той произлиза от това, че нито лаптопът, нито мониторът ви са FullHD. Или поне HD Ready. Звукът пък в повечето случаи не е кой знае какъв. А ако сте си отделили пари за телевизор от този тип, то препоръчително е да гледате подобно съдържание именно на него. За целта на пазара се предлагат множество медия плейъри, като част от тях са се специализирали в гледането на HD филми.

Transcend DMP10 е точно такъв. Не е необходимо да печете дискове или да свързвате компютъра към телевизора си, за да гледате видео, картинки или да слушате MP3-ки с него.  Просто копирате на USB носител каквото искате да видите на телевизора (без значение дали става дума за флашка или хард диск), закачате го към DMP10, с дистанционното браузвате закаченото устройство, намирате филма, музиката или картинките, натискате Play и сте готови.
За да е пълно удоволствието, този плейър e оборудван с DTS и Dolby Digital аудио декодиране и Full HD 1920×1080 H.264/AVC и VC-1 видео декодиране, има 2 USB 2.0 порта. Поддържа най-популярните HD файлови формати, включвайки MKV, AVI, WMV, RMVB и M2TS, удобният интерфейс и дистанционното улесняват намирането и пускането на желаните файлове. Разбира се, проблеми със субтитри няма да имате.

Външния вид на джаджата е много изчистен – черна лъскава кутия с размери 14,6 × 3,5 × 12,2 сантиметра, което я прави една от най-компактните на пазара и дава възможност да бъде дискретно сложена до телевизора, без да пречи и дразни.

В комплекта на плейъра са включени почти всички необходими екстри, дори и две АА батерии за дистанционното, но липсва HDMI кабел, което не е особен проблем.

Ако и вие имате колекция от филми, концерти и клипове в HD резолюция и искате да я гледате на подходящ телевизор, било то в къщи или на гости в приятели,  Transcend DMP10 е един добър и логичен избор, особено като се има предвид и цената му.

Автор: Пеню Дачев