Плейър: Teac MP-480

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 06 ное. 2009

Не знам какво мислите за МР4-плейърите, но за мен те са животоподдържащо средство, запазващо и без това крехката ми психика от тотален колапс под натиска на врещящи ученици в автобуса, когато колата (отново) е на ремонт. Чувството да се изолираш изцяло от околния шум в безбожно ранната утрин е неоценимо. Липсата на музикален съпровод по път за някъде би могла да разклати бойния дух дори на най-коравия индивид.

Ако искате да решите проблема с нещо евтино, но достатъчно качествено, не търсете по-нататък от Teac МР-480. Този плейър с размери 81х46х11 мм разполага с 2-инчов TFT дисплей и тежи около 50 грама. По предната част на корпуса му няма бутони, само отделни области, които реагират на допир. Не очаквайте качеството на iPod Touch все пак, а и малкият екран няма да реагира. Реалните бутони са само два – за включване/изключване и за нещо като контекстуално меню. Този безбутонен похват е доста удачен, с едно дребно изключение – сложете бутон за заключване и отключване на сензорните бутони, бре хора! При сегашния вариант можете да прекарате между 5 и 999 секунди в опити да отключите устройството, задържайки пръст върху централния бутон.

Плейърът разполага с 2 GB вътрешно пространство, но има и слот за Micro SD карта. Цялото това място можете да запълвате с файлове с формати MP3, WMA, MTV, JPG и BMP – странен подбор, но какво да се прави. Форматът MTV между другото не се отнася до музикалната телевизия, а е просто алтернативно название на AMV. Има също FM радио, запис на говор, а батерията се зарежда през USB и би трябвало да държи до 15 часа музика (не съм го причаквал с хронометър). Качването на песни е елементарно, през My Computer и няма никакво забележимо DRM. Е, качеството на звука може да не е като това при някои други модели, но е достатъчно задоволително за тези пари.

Най-хубавото от всичко? Плейърът има два жака за слушалки, така че не е нужно да си ги делите, за да слушате с приятели. Или можете да си ги разделите и да слушате четирима. Или само единият да дели и да слушате трима – абе, схващате идеята. Към включените в комплекта слушалки обаче трябва да отправя друга критика – момчета, дайте малко жица, бре! Не е нормално, когато съм сложил плейъра в джоба си, да се прегъвам на две, заради възкъсичкия кабел. Някакви икономии ли правите или мислите, че сме нация от пигмеи.

Като цяло съм доволен от качествата на МР-480. Плейърът се справя адекватно с всичко и макар да не мога да го похваля за нещо конкретно, все още си е чудесна оферта, ако си търсите подобно нещо.

Автор: Пламен Димитров