Плейър: Diva TV7

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 сеп. 2009

Какво правим, когато нямаме интернет? Отговорът най-често е един – гледаме телевизия. Но ако имаме само един приемник вкъщи, това може да се окаже проблемно начинание. Един иска да гледа поредната латино-американска сага с име “Река от сълзи” или нещо такова, друг се интересува от подвизите на нашите момчета волейболисти, а трети иска да види как хората от “Ловци на митове” взривяват нещо по Discovery. Ясно е, че ви трябва нов телевизор.

Компанията Diva са известни с евтините си и непретенциозни продукти, които обаче работят както бихте очаквали и не правят много проблеми. Портативното телевизорче Diva TV7 не прави изключение. То разполага със 7-инчов TFT дисплей, който става както за 16:9, така и за по-стария 4:3 aspect ratio. Няма touchscreen, ще намерите бутоните за управление от двете му страни, а разбира се, можете да ползвате и дистанционното. Бутоните на пръв поглед са доста паянтови и ще трябва да оперирате внимателно с тях. Поддържа и трите основни системи за аналогово разпространение PAL/NTSC/SECAM, има автоматично търсене на канали както и доста дълга антена. Какво повече може да искате?

Устройството се дублира и като медиен плейър – на него можете да гледате също филмчета и снимки. Поддържат се форматите DivX 3.0/4.0/5.0q и Xvid за видео, а при снимките: само JPG. Можете да ги качите през някой от четирите вида портове – присъстват USB, SD, MMC или MS. Устройството разполага и с 2х1W високоговорители, които стават за телевизия, но биха били ужасни за музика. Един от основните плюсове на TV7 е неговият адаптер за автомобил, което вероятно е и основният му замисъл за употреба – само трябва да го включите в запалката на колата.

Как стоят нещата от геймърска гледна точка? Има тетрис.

Ако имате намерение да се отправите на пътешествие извън цивилизацията, но не можете да си позволите да изпуснете дори един епизод от аудиовизуалната диария “Цената на истината” например, TV7 е една евтина и удобна алтернатива. Все пак, не забравяйте да не го гледате, докато шофирате, да не ви се вдигне Wanted нивото пред пътна полиция.

Автор: Пламен Димитров