Плейър: Diva TV7″ Touch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 окт. 2009

Телевизията – дар Божи за едни и пъклено творение за други – е един от основните фактори за формирането на културата на днешното поколение. Новият безсмислен американски екшън, последната сълзлива сапунка или поредното бликащо простотия на конски дози реалити шоу, гордо носещо претенциозното VIP в името си – всички те са в състояние да съберат пред телевизора повече хора, отколкото можете да видите в Народната библиотека дори в средата на тежка сесия в Алма Матер. Но ако оставим културния аспект на страна – това телевизионно разнообразие играе ролята и на подмолен рушител на семейства и връзки чрез постоянните скандали на тема какво точно трябва да се гледа в определен момент и дали мачът наистина е по-важен от Вдовицата в бяло например.

Тъй като футболът обикновено е в губеща позиция, в името на добрите семейни взаимоотношения, на мъжа не му остава друго освен да се оттегли от бойното поле с новия Diva TV7″ Touch в ръка. Макар и да прилича на фоторамка, това всъщност е телевизор за кола, в чийто комплект ще намерите адаптер за захранване с ток през запалката на таблото.

Устройството е издържано в елегантен черен цвят и има приятна за пипане матова повърхност, по която остават отпечатъци от пръсти. Диагоналът на дисплея е 7-инча и можете да го ползвате в два режима в зависимост от съотношението на страните – 4:3 и 16:9. В комплекта ще намерите и телескопична антена за уславяне на ефирните телевизии, която е необходима при ползване в колата. Вкъщи можете да използвате кабелната телевизия. TV7″ Touch поддържа системите NTSC, PAL и SECAM. Менюто е на български език, а настройките му са лесни и интуитивни.

Търсенето на каналите по подразбиране е автоматично, но в случай че не го намирате за достатъчно точно, можете да ги намерите ръчно. Тук е мястото да отбележим, че улавянето на ефирните телевизии се оказа, че е преди всичко въпрос на късмет. В повечето случаи качеството на изображението беше много ниско. С кабелната телевизия такъв проблем нямаше.

Ако обаче не ви се гледат нови телевизионни продукти със съмнително качество, а искате да изгледате нещо от личната си колекция с филми, просто трябва да го качите на флашка и да използвате вградения USB-порт. В този случай ще постигнете и най-добро качество на картината. TV7″ Touch може да работи с клипове в AVI формат, снимки в JPG формат и MP3 аудио файлове.

За работа с толкова много функции е важно да разполагате и с добри средства за контрол. В комплекта е включено елегантно тънко дистанционно управление. То обаче не може да засенчи изкусителните сензорни бутони, вградени в корпуса на телевизора. Със съвсем леко докосване те дават достъп до всички необходими функции. Употребата им обаче не е съвсем безпроблемна – понякога просто преминаването на пръста над бутона може да го активира.

Като цяло TV7″ Touch предлага познатите качество и изгодна цена, характерни за Diva. Но освен това телевизорът ви предлага и несравнимата възможност да запазите комфорта на семейния живот… поне до следващия мач…

Автор: Ивайло Йошков