Плейър: Тurbo-X MP4 Total Helena

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Досега свързвах Елена Папаризу с два факта. Първо тя е безспорната прима на гръцкия еквивалент на нашия поп-фолк. Факт, доста силно оборен от аргументираната атака на приятел, заявил ми, че гръцкото и сръбското не е чалга, а просто гръцко и сръбско. Девойката пък взе, че се финализира за Евровизията миналата година и тотално подкрепи твърденията на гореспоменатия индивид. Второ, Елена е супер яко изглеждаща пичка, която едва ли си има много вземане даване с технологиите. Това ми мнение също рухна, като кула от картички на Сашка Васева…

Сухата техническа информация в менюала ми съобщи, че съм се сдобил с джаджа, която без зор просвирва песни в MP3, WMA и WAV формат. Освен това на 2.4 инчовият дисплей с резолюция 320×240 пиксела мога да гледам видео в AVI, MPEG4, MPEG2 и картинки в BMP и JPEG формат. Няма лъжа, няма измама, въпреки че се затрудни с някои от Apple-ските формати. Наборът от характеристики продължава със слот за microSD карта, литиево-йонна батерия и дублираща роля на диктофон и радиоприемник.

Това, което е най-спешъл в тотално хеленизирания плейър на Тurbo-X, е дизайнът му. В момента, в който видиш менютата му за първи път, доста оптимистично ще погалиш дисплея му. Уви, Touch Screen технология не е приложена. Но пък за сметка на това металната му и огледална задница, сензорните бутони (подобни на тези в LG Choclate) и страхотния дисплей ще накарат “милуту” ти да опищи света, че го иска за рождения си ден. И няма да сбъркаш ако изпълниш желанието й. Като бонус ще получиш стилна опаковка, фейса на Елена при всяко on/off превключване на плейъра и целият й последен албум, барабар с клиповете към него. Ха честито!

Автор: Георги Панайотов