Пикселният хорър, посветен на Първата световна война Conscript излиза на PC през 2024 година

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Базираният в Англия издател и разработчик на независими игри Team 17 и базираният в Мелбърн, Австралия разработчик на независими игри Catchweight Studio днес обявиха, че тяхната пикселна хорър игра Conscript, посветена на Първата световна война, идва на компютър в Steam през 2024 г.

Създаден в продължение на шест години от разработчик в Мелбърн, Австралия, Conscript потапя играчите в окопите на Първата световна война в приключение на ужасите, вдъхновено от класиката на жанра.

Действието на The Conscript се развива през 1916 г. по време на Първата световна война. Играта съчетава жестоката механика на класическите хорър игри с интензивно и оригинално преживяване на ужасите за оцеляване. В CONSCRIPT играчите изследват окопите на Вердюн като самотен френски войник, търсещ изчезналия си брат, за да гарантира целостта на къщата.

Планиране. Проучване. Оцеляване. Играчите ще се потопят в лудостта на войната, ще участват в брутални битки с вражески войници, ще управляват ограничени запаси и ще решават предизвикателни екологични пъзели.