Памет: Transend JetFlash 620

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Вече почти всеки, който има компютър, разполага и с флашка, която разнася в джоба си нонстоп. Ако и вие сте от този контингент, но носите конфиденциална или просто искате личната информация, която сте записали на флаш паметта, да не е достъпна за всеки, то тайванците от Transend имат предложение за вас.

Те създадоха JetFlash 620, което е флаш памет с високо ниво на защита с помощта на софтуера Transcend JetFlash SecureDrive, който помага за опазването на информацията, записана на него, като създава отделна, защитена с парола част във флаш паметта с 256-битова Advanced Encryption Standard (AES) защита.

След активиране на Private Zone, никой освен притежателя на паролата не може да получи достъп до файловете в нея, твърдят производителите. А и имайки предвид сложността на AES защитите, съм склонен да им вярвам.  За допълнително удобство и сигурност JetFlash 620 позволява на потребителя лесно да сменя размера на Private Zone и паролата за достъп до нея.

Благодарение на използваната двуканална технология, JetFlash 620 предлага бърз трансфер на данни със скорости на четене от 32 MB/sec и запис 18 MB/sec. Паметта може да се намери с капацитети от 8, 16 и 32GB. Като технология на изработка JetFlash 620 е направен от висококачествени NAND Flash чипове и, разбира се, идва с доживотна гаранция.

Като допълнителна екстра, Тranscend добавят и възможността да инсталирате софтуерa JetFlash Elite върху флашката, с чиято помощ притежателите да изградят свой профил, който да ползват от различни точки за достъп в интернет и дори да ползват флаш-паметта за заключване на компютрите си.

Автор: Пеню Дачев