Онлайн шутър: Warsow

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 сеп. 2009

Това е един чудесен отборен шутър, създаден с енджина QFusion. Геймката е семпла, но в същото време и много динамична. Като усещане много прилича на Quake и UT – адреналин, бързина на реакциите, трикови скокове и стрелба на поразия. Като визия е супер готина: героите са с анимационен вид, а средата, в която се водят битките, е далеч по-реалистична. В играта се поддържат болшинството мрежови режими и тя е добре балансирана.

Готино е измислено и това, че геймплеят е концентриран около начина на придвижване и най-вече скоковете. Познатите ни от Quake Circle Jump, Strafe Jump, Double Jump, Bunny Hopping, са допълнени с Wall Jump (скок по стените), Dash — скок с устем, Dodge със странично приплъзване, Ramp Slide — прихлъзване по рампи, и Double Dash Jump — двоен вариант на устремния скок. Всички те се осъществяват само с кликане на мишката и бутон на клавиатурата.

Сървърите за игра се поддържат от авторите и са доста бързи, макар че на по-малките има доста чакане. Но пък на по-големите влизате от раз.

На страницата за даунлод има инсталация за Windows, MAC и UNIX, както и пакет с най-популярните и играни мапове.

Автор: Пеню Дачев