Нетбук: Samsung NF310

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 20 окт. 2010

Ако все още не ви е тръшнала манията покрай таблетите и търсите малък, бърз и мощен нетбук, няма как да пропуснете най-новото попълнение в каталога на Samsung – една впечатляваща машинка с индекс NF310.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление, е 10.1-инчовият HD екран с резолюция от 1366 x 768 пиксела и LED подсветка. Искате да гледате 720p видео с кристално качество, дори когато сте в движение? Нямате абсолютно никакви проблеми!

На второ място идва двуядреният процесор Intel Atom N550. Според компанията-производител той е близо 50 процента по-бърз от досегашните модели нетбуци на Samsung. И наистина – усеща се чувствителна разлика при зареждането и работата с няколко приложения наведнъж. Към двуядрения процесор откриваме и 1 гигабайт оперативна DDR3 памет и 250-гигабайтов твърд диск.

Що се отнася до дизайна, не можем да имаме каквито и да било оплаквания. За разлика от повечето кичозни продукти на пазара, Samsung са наблегнали на семпъл и стилен корпус. Клавиатурата на NF310 пък е изградена така, че дори и да разлеете някаква течност върху нея, няма да повредите основата на машинката.

Няма как да не отбележим, че USB входовете на нетбука са от типа Sleep & Charge. Това означава, че дори когато NF310 е изключен или в режим “sleep”, може да зареждате вашите преносими USB-устройства.

Може би единственият по-съществен минус в цялата история е, че NF310 не се предлага с читав Windows. Как ви се струва идеята да работите на Windows 7 Starter? Така и предполагах. За щастие, не е като да няма алтернативи.

С други думи ако търсите нетбук, с който искате да вършите не само основни неща – като да браузвате в мрежата (безжичният модул е стандартният 802.11b/g/n), да си проверявате пощата и да поствате безсмислени статуси във Facebook – то Samsung NF310 е едно отлично предложение. Със своя изключително качествен 10.1-инчов екран, светкавично бърз двуядрен процесор, издръжлива батерия и доволно мощните колонки (2 x 1,5 вата), можете да сте сигурни, че ще се превърнете в истинска подвижна мултимедийна станция.

Автор: Петър Йорданов