Най-яките бос битки – I

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 мар. 2011

Босовете са неразривна част от всяка игра. Някои са по-лесни, други са брутални, например заради дизайнерски грешки, а трети са истинско предизвикателство дори за най-печените геймъри. В следващите два материала ще ви представим десет от най-бруталните и запомнящи се битки с босове в историята на РС и видео игрите. Всяка една от тях може да ви изпоти, да ви накара да захвърлите контролера или клавиатурата от яд или просто да ви откаже от по-нататъшна игра. Но нищо не може да се сравни с удоволствието, което изпитвате, когато битката най-сетне е свършила и уж непреодолимият противник лежи безпомощен.

Фонтен в BioShock

Франк Фонтен е гадно копеле, няма спор. Говорещ с характерния за Бронкс акцент, той е един от основните врагове на Андрю Райън в Рапчър. И адски труден за побеждаване. Фонтен атакува непрекъснато и ще ви трябват страхотни реакции, за да избегнете поражения.

Съществуват няколко добри стратегии, за да го преодолеете, но ако не сте се задълбочавали в играта или не сте търсили в интернет, ще ви отнеме известно време. Лекуването и стрелбата по инерция няма да ви помогнат. Но когато най-сетне приключите, може да се насладите на заслужена сцена.

Баал в Diablo 2

Баал… Повелителят на разрушенията… Образ, вдъхновен от писанията на френския демонолог (да, има такава думичка) Колин дьо Палнси… Ужасът на няколко поколения РС геймъри.

Това вероятно е една от най-продължителните и изтощаващи битки с босове, която някога сте водили. Вероятно ще искате да спрете и да си починете, може би да хапнете нещо или да се поразходите. Но докато не се появи Diablo 3, Баал си остава най-зловещото изчадие на поредицата.

Горо в Mortal Kombat

Реално погледната, всяка една битка в Mortal Kombat е брутална, а кървавите завършеци са достойни за всеки един качествен филм на ужасите. Но ако трябва да отличим една схватка, то това е тази с Горо – четриръкия звяр, дошъл от друго измерение.

Горо е по-популярен дори от истинския бос Шанг Цунг, най-вече защото стряска дори само с вида си. Всички останали бойци от играта са базирани на човешки модели, докато той е изцяло продукт на зловеща фантазия.

Зевс в God of War II

Втората част от PS3 поредицата е страхотна, но едва ли има по-трудна бос битка в цялата история на серията от срещата със Зевс. Реално той е босът на всички богове, така че би трябвало да е сериозно предизвикателство.

Освен че е изключително мощен, Зевс има гадния навик да възстановява кръвта си, ако не внимавате. Не се предавайте, а си мислете за кървавата сцена, която най-накрая ще последва. Или пък за двете девойки, на чиито ласки се радвахте по-рано. Направете го заради тях!

Lou the Devil в Guitar Hero III

По принцип музикалната поредица на Activision е предназначена за хора, които обичат по-спокойни моменти със своите игри. Лежерно натискаш някое и друго копче, докато си тананикаш любимата песен… Всичко това обаче се променя, когато идва Lou the Devil.

Ако не сте убедени, че всеки, който носи названието Devil, е гаден и труден, то вижте този бос. На Expert музикалното съперничество прераства в истинска война. Ако я спечелите, значи ръцете ви са като на истински робот. Или Бог на китарата.

Автор: Иво Цеков