Най-добрите гейм шеги за 1 април – IІ част

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 10 апр. 2011

След като се посмяхме на шегите, подбрани от Иво Цеков, е време да видим и кои са останалите пет новинки, с които индустрията се опита да ни излъже по един или друг начин. А дали успя? Вие ще кажете.

The Bard: Saviors of Queens – господ НЯМА да спаси кралицата!

Тази година CD Projekt – авторите на The Witcher – решиха да ни изпързалят с анонс на фалшива игра. Тя се казваше The Bard: Saviors of Queens и според тях е точно онова, което играчите винаги са искали – кратко и забавно приключение. В него няма насилие, нито пък сложна история, камо ли да ви учи на нещо. Това е доста, доста кратко. Може да превъртите играта за има-няма 2 часа на най-лесното ниво на трудност и ако сте активирали ексклузивната опция автоигра, която няма да ви натоварва с каквито и да било геймплей елементи.

Нещо повече – The Bard: Saviors of Queens предлага и нелинейни мъжко-женски отношения! А ако искате да видите как барда размазва противниците си на забавен каданс със своята мандолина, вижте специалния трейлър на играта.

Ето и каква машина, ще ви трябва, да за подкарате The Bard: Saviors of Queens:

ОС: която и да е ще свърши работа.
CPU: Intel с някой и друг терахерц отгоре.
Памет: платка или две.
Свободно място на диска: няколко мегабита са достатъчни.
Видео карта: Nvidiati 260990 4 gbZ
DirectX – поддържат се всички версии с цел максимална достъпност.
Мрежа: изисква се перманентна интернет връзка за сингълплейър режим.

Razer – кибер ръкавици за мързеливи геймъри

Производителят на геймърска периферия пък реши, че е крайно време да пусне най-маниашкото си устройство на пазара. Според Razer средностатистическият геймър извършва 100 действия в минута (ДВМ). Професионалистите правят по 300 ДВМ.

В днешно време обаче това не е достатъчно. На помощ идва Talon – оувърпауърд джаджа, мегаоптимизирана за днешните MMO, FPS и RTS игри, която се носи като своеобразни кибер ръкавици. С нея ще може да изпълнявате умопомрачителните 3 хил. ДВМ!

Докато играете, Razer Talon ще научава кои са вашите основни действия с мишката и клавиатурата. А впоследствие – ще поема директен контрол над ситуацията и ще ги изпълнява сам-самичка със светкавична бързина. Вие трябва просто да отпуснете пръстите си и това е – тялото ви е биохакнато за гейм подвизи. 

World of WarCraft – най-идиотският 4.1.11 пач

Една от шегите на Blizzard тази година пък представляваше фалшиви бележки с информация за следващия пач на популярното им MMORPG. Ето и някои от по-интересните:

– Random Guild Finder – търсите си гилдия? Може да я намерите с кликването на един бутон. Новата опция ще ви открие и захвърли в произволна гилдия буквално за секунди.

– Статус на героя – профилът ви на героя вече ще изобразява и неговия статус по подобие на популярната социална мрежа Facebook. Сам, В гилдия, В търсене на гилдия, Г-изхвърлен и Сложно е.

– Играчите в големите градове ще получават 2-часов дебъф, наречен “Homebody”, който увеличава щетите, които понасят. Същевременно намалява техния демидж и способността им да се лекуват с 10 процента на всеки 10 минути. Blizzard се надява, че с подобна опция ще окуражи някакви прояви.

– Формите, които друидите приемат, вече се смятат за превозни средства и другите играчи могат да се качват на гърба им и да се возят!

– Хънтърите пък тупат Valor точки, ако останалите играчи в инстаиция гласуват и ги изритат от нея.

– Огледалните изображения (Mirror Image) на маговете пък могат да кастват на произволен принцип магии като Frost Nova, Ring of Frost, Portal: Dalaran и… Mirror Image. Огледалните образи, призовани от огледалния ви образ пък също могат да правят Mirror Images. Огледалният образ на огледалните образи на вашите огледални образи също могат да правят Mirror Images… И така до полуда.

– Играчите, които играят с Priest, вече трябва да полагат обети за целомъдрие.

– Няма как да не споменем и новата инстанция Tomb of Immortal Darkness, разположена в Duskwood, която идва с въпросния пач. Тя е толкова мрачна, че едва ли ще успеете да видите дори и босовете в нея.

Целият списък с идиотски промени на пача може да видите тук.

Star Wars: The Old Republic и за уукита

Поради големия интерес, проявен към играта, BioWare реши, че не може да пренебрегне една голяма част от своите потенциални фенове. Затова освен на стандартните английски, френски, немски и др. подобни езици, Star Wars: The Old Republic ще бъде локализирана и за ууикита! Всички диалози и реплики в предстоящото MMORPG ще бъдат преведени и озвучени на техния роден език шириуук.

Как ще звучи и изглежда това? Вижте забавниte клипчета на сайта на играта.

Не на последно място BioWare е разработила и нова версия на интерфейса, която ще ви топли със своята косматост! (може да видите скрийншота в галерията със снимки към статията).

King Arthur II с виетнамско подзаглавие

Издателите от Paradox пък обявиха пълното име на своята бъдеща фентъзи ролева стратегия King Arthur II. То ще бъде… King Arthur II: Vietnam! Промяната идва след изключително големия интерес, който анонса на Magicka: Vietnam предизвика.

Ето как обяснява промяната великият лидер Фредерик Уестер от Paradox: „Нявга мъдър пътешественик ми каза „Не спирай да вярваш”. И ние правим именно това. Отзивите от Magicka бяха толкова добри, че решихме да продължим напред. Това е стратегическо решение, което взимаме за благото на компанията и важи за всичките ни игри. То бе направено без консултация с разработчиците и колегите ни. Просто някак си всичко си дойде на място.”

И това не е всичко. Скоро King Arthur: Vietnam ще бъде последвана от Sword of the Stars II: Vietnam, Europa Universalis: Vietnam, Vietnam: The MMOVRGP и Vietnam: Vietnam…

Освен да се подпиша под тази статия като Виетнам Виетнамов.

Автор: Владимир Тодоров