Мултимедиен плейър: Diva FX79

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 01 фев. 2009

Първото ни впечатление от комплекта в кутията беше екстра USB към ток зарядно, и минималистичната брошурка с инструкции. Обезкуражени от ситните и кофти напечатани думички и уверени в уменията ни по разнищване и разбиране на всякакви джаджи, я подминахме със снизходителна усмивка.
Дизайнът на плейъра е почти директен rip off на този на музикалните Nokia слайдър телефони (само дето е с по-голямо екранче). На предния панел има точно три бутона за работа с менютата и скип/връщане на песен. На долния му… ъъм, ръб са слота за USB кабела, който действа като зарядно и естествено за прехвърляне на инфо от компа към плейъра, on/off бутон и стандартен жак за слушалки. Предлаганите в комплекта са ок, като качество на звука, но пък се изхлузват от ухото досадно често. До аудио порта е и слотът за Micro SD карта, даваща потенциал за разширяване на паметта на плейъра от 2 до 4 гигабайта. Целият плейър е от метал и ламарина, което го прави изключително издръжлив при ежедневна употреба, пък макар и малко тежък. Малък проблем е, че бутоните са трудни за натискане. 3-инчовият дисплей е с много добро качество. Клиповете и филмите изглеждат добре, текстът от е-книги или обикновени .txt файлове се чете ясно, а има опция и за auto scroll и смяна на подредбата му от хоризонтална във вертикална. Всички менюта са на български и макар и малко объркващи на по-сериозно разглеждане (от големи, красиви бутони минават на серия от малки линийки с опции) са лесни за усвояване.
Плейърът плейва MP3, WMA, WAV, FLC и APE медийни формати, може да отваря JPEG, GIF и BMP изображения и да записва в WAV формат, като диктофон. В случай че ви омръзне, плейлистата ви разполага и с FM радио. Което, откъдето и да го погледнеш, е стряскащо добра оферта за цената му.

Автор: Георги Панайотов