Монитор: LG DM2752D-PZ

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 апр. 2013

Най-накрая решихте, че е крайно време да смените стария монитор на бюрото си с нещо по-ново, по-добро и по-голямо. Продукт, с който ще може да гледате и телевизия, когато ви се прииска, както и да се възползвате от 3D-то, което бавно, но сигурно и упорито, се опитва да се настани в нашето ежедневие. В такъв случай 27-инчовият DM2752D-PZ на LG е един от най-добрите варианти на пазара.

Продуктът е точно толкова голям, колкото да не стане прекалено неизползваем като монитор. Същевременно – екранът е напълно подходящ и за гледане на холивудските блокбъстъри, така че с един куршум убивате два заека.
Какво се крие под стилния черен дизайн на DM2752D-PZ? Устройството е от енергиен клас B и съответно консумира 51 киловатчас годишно. Какво означава това? Крушка от 60 W за един час консумира 0,06 kWh енергия, а примерно за хиляда часа – 60 kWh. Т.е. доста икономично, не мислите ли?

Самият панел е AH-IPS. Той се различава от досегашните IPS/E-IPS екрани по това, че има леко подобрени цветове и увеличена пропускливост на светлина. Новата разновидност матрици дава възможност за производство на монитори с повишена резолюция, но в този случай тя е стандартна – 1920 x 1080. Какво още? Яркост 250cd/m2, контрастно съотношение 5.000.000:1 (динамично), 5 милисекунди време за реакция и 16.7 милиона цвята.

В задната част пък откриваме 2 HDMI гнезда, DVI-D и VGA портове, както и композитно и компонентно видео. Разбира се, тук е и самият тунер (DVB-C, DVB-T), както и характерният USB порт.

Общо взето картината, която мониторът вади, е повече от задоволителна. Да, времето за реакция можеше и да е малко по-бързо, но като цяло няма да усетите кой знай какви проблеми по време на игра.

Както вече стана дума, мониторът/ТВ поддържа и 3D. В случая – Cinema 3D. Т.е. тук откриваме фирмена 3D технология Film Patterned Retarder (FPR), която е първата със сертификат за 3D картина без трептене.

Сред отличителните черти на модерните Cinema 3D телевизори са също по-ярка картина, широк ъгъл на гледане (178-178), както и възможност за конвертиране на съдържание от 2D до 3D без допълнителни устройства. В пакета са включени и един чифт очила, така че може да се насладите на триизмерния образ още на мига.

Към всичко това можем да прибавим и 5-ватови стерео колонки, използващи звуковата система Infinite Surround, която гарантира силен и дълбок звук както за игрите, така и за музиката и филмите.

В заключение – това е един страхотен и стилен продукт, с който с един куршум уцелвате три заека. От една страна – това е стилен 27-инчов монитор, вадещ прекрасна картина. От друга – може да го използвате и като телевизор, стига да искате. От трета страна – поддръжката на Cinema 3D – една от най-добрите 3D технологии за домашно кино, определено ви поставя с единия крак в бъдещето на забавлението.

Автор: Петър Йорданов