Монитор: LG W2284F

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 окт. 2008

И най-добрият мобилен телефон би ме отблъснал, ако прилича на тухла, както и най-стабилният автомобил няма да ме спечели като фен, ако има външния вид на баница. Казват, че имало и нещо, наречено вътрешна красота – при хората най-вероятно да, но при технологиите определено не.

Ако и вие сте като мен, моделът W2284F ще ви допадне доста. При него е отделено изключително внимание именно на дизайна, за да придобие мониторът възможно най-благ за окото вид. Цялата фасада е с унифициран стил и придава чувството на завършеност и цялост. Най-голямо първоначално впечатление обаче прави бутонът за включване – той има формата на капка, която аха-аха да се откъсне от рамката. Меката синя светлина на светодиода в него само засилва водния имидж на копчето. Може да е просто един бутон, но ей Богу, някой доста е седял и е мислил как точно да го направи. Мониторът дори е спечелил престижната награда iF Product Design Award за 2008 г. в своята категория – някои наричат тези награди “Дизайнерските Оскари”, така че това със сигурност говори добре за качествата на екипа на LG.

Въпреки че мотото на този модел е “не е важна само технологията”, дори най-красивият модел монитор има нужда от стабилни характеристики, за да се котира на пазара. Тук W2284F също се представя доста добре. Оптимизиран е за максимална яркост на картината при гледане на филми и се справя отлично с тъмните цветове, а освен това намалява напрежението на очите при гледане на дребна картина.

Размер Яркост Резолюция Контраст Response time
22”              300 cd/m2 1680×1050 30000:1 2ms

Автор: Пламен Димитров