Монитор: LG Flatron L246 WH

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 апр. 2008

Всички модели от тази категория са много впечатляващи като характеристики и производителност и моделът L246 WH на LG е показателен за това. Внушителното му тегло (цели 9.6 кг) е първият индикатор за това, като освен всичко друго ме накара да се замисля на колко години човек най-рано може да се разболее от ишиас или лумбаго. Картината при тестове с игри е невероятна и човек наистина започва да се чуди как е живял с по-малък монитор досега.

Стандартната резолюция е 1920х1200 (16×10, widescreen) и при отличните детайли и цветове започвам да разбирам хората, които се ръсят за конзоли и плазмени телевизори. Всъщност пълната липса на отражения от екрана (освен ако не сложите нещо много ярко на десет сантиметра от него) и почти перфектният view angle го правят подходящ за на практика всякаква употреба, в това число и за игри. Отгоре на всичко, можете да го ползвате и като телевизор и да гледате на него всичките си любими HD филми. Можете да го свържете през най-различни портове – D-Sub, Component (YPbPr) или DVI-D/HDMI комбо. Поддържа се и системата за дигитална copy-protection защита HDCP, така че можете да го закачите без проблем и за своя Blue-ray или HD DVD плейър. Има дори вградена Picture-in-Picture функция, която ви позволява да гледате картина през Component връзката в някой от ъглите на дисплея.

Стендът е удобен и има възможност за накланяне настройка на височината, но не и за пивот, въртене между landscape и portrait режим. Менюто е удобно и има опция да го заключите, за да не промените някоя от настройките по погрешка, но по някаква причина някои от възможностите за избор бяха недостъпни. Не съм сигурен за турбопрофесионална употреба, но за дома и офиса този модел е един перфектен избор.

Автор: Пламен Димитров