Монитор: Fujitsu XL3220T

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 апр. 2010

В последно време от мониторите искам само две неща – да са големи, и другото го забравих. Знаете ли колко е тягостно да си работил известно време на голям екран и след това да се върнеш на по-дребен? Трагедия ви казвам.

В този ред на мисли, Fujitsu XL3220T покрива и двете ми изисквания. Панелът има диагонал от 54,6 см (приблизително 22 инча), пропорция 16:10 и native резолюция от 1920 х 1200 пиксела. Мониторът е пълно НD, като се почне от 1080р и всички останали надолу по веригата.

Можете да го вържете към видеокартата си както през HDMI изход, от които има два, така и през аналогов D-SUB. За щастие, всички кабели са включени в комплекта, както и преходник. Картината е с отлично качество, а изразено чрез цифрички, това ще рече контраст 20,000:1, яркост 300 cd/m2 и време за реакция 2 милисекунди. Ъглите на видимост са 176°/170°, но лично според мен при поглед от високо картината рязко се влошава. Отстрани няма чак такъв проблем.

Копчетата с контролите са в долната част и всъщност са отдолу, а не върху предната част на панела. Това ги скрива от поглед и поне аз считам това за по-доброто решение, защото екстериорът на монитора е доста приятен. Сред бутоните по-особено внимание заслужава този за ЕСО on/off. Той включва и изключва режима на пестене на енергия, при който потреблението спада само до 0,3 вата. Този режим обаче прави екрана значително по-тъмен, така че поне аз го държах изключен докато играех на StarCraft II.

На пръв поглед този монитор не се отличава с нищо от масата други конкуренти, но няма и защо – всеки разбира, че всички допълнителни глезотии вдигат цената. Аз харесах този модел, най-вероятно ще допадне и на вас.

Автор: Пламен Димитров