Монитор: Dell UltraSharp 2709WFP

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 ное. 2008

27 инча са много. Всъщност толкова много, че ще се наложи да си освободите достатъчно пространство на бюрото, за да имате нужното разстояние между монитора и очите ви, за да обхванете цялата му повърхност. След като се подредите, ще можете да се насладите на филми, игри и работно пространство, каквото не сте виждали до сега. 2707WFP подобрената версия на 24-инчовият монитор на Dell, запазена е същата резолюция от 1920×1200, множеството output/input портове и стилен черен дизайн. В момента, в който вържете към монитора next gen гейм конзола и high end РС, ще се почувствате като едно завършено същество от дигиталната ера. На страничните и задния панел ще намерите card reader и два USB порта, още две USB-та са до кабела за захранване, придружени от два DVI , един VGA, и HDMI порта. Бонус са трите 3.5mm аудио жака за поддръжка на 5.1 саунд ситема.

Гигантският дисплей е перфектен за работа и ще бъде оценен от всеки, който има нуждата едновременно да отвори Photoshop, Adobe Reader и текстови файлове (на дисплея се събират 3 А4 листа), а фотографите ще се израдват от възможността да обработват произведенията си без да се налага да ги работят “парче по парче”.

Контролът над монитора е посредством сензорни бутони, реагиращи на погалване. В менюто на монитора има няколко зададени параметри в зависимост от това, за какво ще го ползвате – гейминг, филми, работа или нещо друго. Като всеки един от тях подлежи на препрограмиране, промяна на RGB стойностите, яркостта и контраста.

Големината на дисплея обаче е и неговата слаба страна – всички филми с по-високо ниво на компресия от HD DVD изглеждат зърнести, от друга страна колко са мониторите, позволяващи да гледаш филм на тях, опънат спокойно на фотьойла на 4 метра с купа пуканки/чипс в ръка?

Автор: Александър Бойчев