Монитор: Asus PG221

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 апр. 2008

Футуристичният изглед се допълва от предното touchpad меню, което свети с мека червена светлина. Това обаче е нож с две остриета – менюто е наистина добро на външен вид, но му липсва яснотата дали наистина сте натиснали бутона и колко пъти, освен това след определено време остават отпечатъци, които леко съсипват иначе приятния облик на панела. Общо взето PG221 се оказа най-труден за настройване – така и не успях да го включа като втори монитор, а кабелите са трудно достъпни и след няколко изпуквания на задния панел се зачудих дали иначе приятната ми работа на журналист няма да привърши скоропостижно, за да започне новата ми кариера на донор на органи.

След като веднъж го включите обаче, ще се насладите на един от най-многофункционалните екрани на пазара. PG221 е геймърски ориентиран и има вградена 1.3 МР уебкамера, два 5W спийкъра, вече споменатия събуфер (който освен всичко допринася и за стабилността на целия монитор), цели три USB хъба и куплунги за микрофон и слушалки. Странното е, че повечето жакове са при VGA кабела, докато би било по-логично да са при този за DVI, който вероятно ще използвате. Освен тези два конектора можете да го свържете и с S-Video, Composite и Component video, но няма HDMI. В настройките можете да избирате между няколко режима – standart, theatre, game, night view и scenery.

Някои от основните му проблеми включват липсата на вграден микрофон, какъвто бихме очаквали да има при всички останали екстри, но така или иначе това не е болка за умиране. Друг неприятен момент е повърхността на екрана, която при по-тъмни цветове има силни отражения и на моменти напомня на огледало. Също така стендът няма възможност за настройване на височина, но иначе се върти на 120 градуса около оста си и се накланя между -5 и 20 градуса. Като цяло това е един наистина солиден модел, който идва с много екстри (някои повече, други по-малко важни) и определено си заслужава да се замислите за него, ако ще си купувате подобен монитор.

Автор: Пламен Димитров