Монитор: Acer P223W

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 02 дек. 2008

Ако си се замислил, че е крайно време да смениш стария CRT Монитор, то вземи предвид факта, че днес 19-те инча са нормалният стандарт, а 22-те са най-доброто съотношение цена/качество. Лаптопите на Acer винаги са се отличавали с изключително добри дисплеи, за това ни беше много любопитно как ще се представи тестваният LCD монитор.
Първото впечатление, което P223W оставя, е от изчистените си линии и минималното пространство около самия дисплей. Мониторът се поставя лесно на V-образната поставка и застава много стабилно на бюрото. Връзката към РС-то става посредством DVI или VGA конектор. Впечатление ми направи, че дизайнерите на Acer не са затормозвали дизайна си с допълнителни USB портове, слотове за SDI карти или тонколони.
Acer P223W използва Crystal Brite технологията, използвана и в дисплеите на преносимите им компютри, която намалява отражателния им фактор на минимум, вдигайки ъгъла на гледаемост и четимостта им дори при пряка светлина, насочена към повърхността им. Оптималната резолюция за 22-инчовия монитор е 1680х1050, но ако поради прекалено високите системни изисквания на играта я подкаратe в по-малка (1200х900 например), картината остава добра. Времето за реакция на матрицата е 5ms, подсигуряващи плавни анимации при игри и филми, а контрастът е 2500.
С бутоните под дисплея имате пълен контрол над OSD менюто, предлагащо няколко предварително зададени стойности на основните му параметри (нива на контраст, топлина на цветовете и т.н.) в зависимост от това за какво ще го ползвате (игри, филми, офис/интернет). промяната им става много бързо, а режимите Text и Movie Можете да смените с E-бутона на самия дисплей.

Автор: Пламен Димитров