Монитор: Acer Aspire H223HQ

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Мониторът е важен, точка! Всъщност качеството на дисплея е толкова по-важно от всички други компоненти на системата ти, че всеки, който се опита да ти каже обратното, трябва да бъде пребит с най-близо намиращия се монитор. И след като дружески го почистиш от забилите се в челото му стъкълца, да му изреваваш на равни интервали – “Казах ли ти, че мониторът е важен”. Дотук с „лиричното“ отклонение. В общи линии при избор на монитор гледаш за няколко основни неща според нуждите си – да е френдли към очите ти (най-важното всъщност), да има широк ъгъл на зрение, за да не се тъпчете с френдовете на едно място, докато гледате филм, и да има кратко време за реакция, за да не насича по време на игри. Acer Aspire H223HQ има всичко това и много повече.

Изключително ми хареса опцията за директна настройка на няколко сета от цветови настройки директно през монитора (защото понякога просто не инсталираме софтуера, вървящ към него… а трябва.) А когато успях за по-малко от 10 минути да открия в интернет как да го калибрирам с настройките на дисплея на фотоапарата си, бях толкова близо до границата от очарованието до откровената любов, че чак се уплаших.

Acer Aspire H223HQ е с наистина брилянтен дисплей. Acer продължават да налагат модата на широките екрани (16:9), а мониторът поддържа True HD резолюцията от 1920 x 1080 – с други думи, вече би имало смисъл да теглиш торентите с BlyeRay филми и HD сериали, ако пиратстваше, но ти не го правиш, нали? В момента в ценовия си сегмент Acer Aspire H223HQ е догонван единствено от LG и Dell дисплеите, като качество.

Дизайнът е издържан в изцяло строг черен цвят. Мониторът прилепва добре към поставката си и издържа Display Hump теста, който може би ти е познат от сериите Pure Pwnage (въпреки че, докато го правим, все още не можем да свикнем с тънкостта на новите екрани и си искаме добрите, стари CRT-та). Всички бутони са сензорни и не нарушават профила на корпуса му, въпреки че понякога реагират с лека доза лаг.

Както вече споменах – Acer Aspire H223HQ има впечатляващите 170 градуса ъгъл на видимост, преди черното да премине в сивкаво и останалите цветове да избледнеят. Това е подкрепено от 2ms време за реакция и вградените тонколонки, които макар и несравними с една 5,1 аудио система, са добър бонус към пакета.

Acer Aspire H223HQ е чудесен дисплей, с оптимален цветови баланс, висок контраст и HD резолюция, подходящ както за игри, филми и забавление, така и за професионална работа с фотографии и софтуер за обработка на изображения. Естествено, някой надъхан дизайнер или шопър ще каже: “Глупости, изобщо не е чак толкова добър, като промонитора ми у нас”. Но за парите, за които ще вземеш H223HQ, трудно ще намериш по-добър.

 

Автор: Георги Панайотов