Мод: Rise of Terror 40,000 – Rise of Nations

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Rise of Terror 40,000 – Rise of Nations

Статус: Готов

Rise of Nations е една страхотна, но адски недооценена стратегия, чийто модърски потенциал като цяло остана неизползван. Затова ще се възползвам от случая да ви представя една от сравнително малкото модификации за играта. Макар и малко старичка, тя демонстрира нестандартните възможности, които предоставя енджинът на RoN.

Rise of Terror 40,000 пренася една от любимите ми sci-fi вселени на бойното поле на Rise of Nations. Както сте се досетили от името, става въпрос за Warhammer 40k – вселената, в която няма добри и лоши, а само въоръжени и опасни. Модификацията ви дава възможност да изправите едни срещу други имперските Космически пехотинци срещу безпощадните орки. Прибавете към това солидния лимит на единици в Rise of Nations – до 200 за всяка враждуваща фракция – и ще ви стане ясно, че мелето е пълно.

Включени са по двадесетина вида бойни части за двете фракции, които се подвизават и в трите основни направления – земя, вода и въздух. Повечето юнити са прилично моделирани и, събрани на едно място, оформят добре завършена армия. Модът не е перфектен и има доста кусури, но цялостната идея донякъде помага за тяхното преодоляване. Двете фракции нямат нови сгради, само единици. Това ще доведе до странни ситуации, като например орките да отбраняват Айфеловата кула в своя град Лондон… Но в крайна сметка такива са условията в RoN.

Ако сте фенове на WH40k и/или Rise of Nations, тези недостатъци няма да ви подразнят особено. В скромните 7 мегабайта получавате две чисто нови армии с около 40 единици – такива модове харесвам аз!

Автор: Пламен Димитров