Мобилни колонки: Razer Ferox

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 20 фев. 2011

Razer е компания, която си спечели славата на производител на стилни на външен продукти, създадени преди всичко за геймъри. Не е тайна, че с тяхната марка излизат основно най-разнообразни гейм-периферии. Напоследък обаче производителите се опитват да разширят своя каталог и да навлязат и в „чужди” води с нова гама от продукти.

Мобилните колонки Razer Ferox са именно такива. Малки – почти колкото топка за тенис – но мощни, твърдят от Razer. Дали наистина е така?

На първо място – няма как да не отбележим, че продуктът е особено компактен. Всяка една от двете колонки е широка 7 см и висока малко повече от 6 см с отворен резонатор и 5 см с прибран.

На фона на тези размери Razer Ferox са снабдени с 30-милиметрови говорители с неодимни магнити, както и с вграден цифров усилвател, който осигурява изходна мощност от 6 W (2 x 3 W). Нещо повече – обърнете внимание на специфичния дизайн на двете колонки – на практика Ferox са способни да изкарат т.нар. „360-градусов” звук – т.е. той не е насочен, а се разпространява свободно из цялото помещение. Към всичко това можем да прибавим и по-голямата резонансна камера, чието предназначение на теория е да осигури по-мощен бас, и получаваме един малък и изключително мощен продукт, предназначен не само за пътуващите геймъри, но и за онези от вас, които искат да слушат любимата си музика независимо къде се намират.

В комплекта откриваме и малка чантичка за пренасяне, както и USB кабел за връзка и за презареждане на 470 mAh батерии, които издържат до 12 часа в режим на възпроизвеждане. А най-хубавото е, че колонките са съвместими с всяко аудиоустройство, снабдено със стандартния 3,5 мм аудиоизход.

Разбира се – Razer Ferox далеч не са съвършени. USB кабелът е значително къс, а басът, който колонките вадят, определено не е най-впечатляващият, които сме чували. А като се вземе предвид и факта, че на почти същата цена можем да се сдобием с цяла 7+1 аудио система за домашно ползване, нещата започват да изглеждат по съвършено различен начин.

Ако обаче сте сред геймърите, които обичат да пътуват, имат 119 лв. в излишък и искат да събират погледите наоколо със страхотните LED светлинки под колонките, показващи състоянието на батерията, Razer Ferox определено са създадени за вас.

Автор: Петър Йорданов