Мишка: Verbatim Wireless Mini Travel

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Пътувате често и не се разделяте с нетбука си? Това е чудесно, но успявате ли да сместите и мишка в чантичката на преносимия си компютър? Когато сте в движение, мястото винаги е ценно, тъй като трябва да поберете всичко необходимо за деловото ви ежедневие. Точно за такива случаи е предвидила своята нова миниатюрна мишка компанията Verbatim.

Verbatim Wireless Mini Travel Mouse е нестандартно предложение от фирма, която сме свикнали да свързваме преди всичко с магнитни и оптични носители. Но този наистина незабележим мишок може да стане ваш неразделен спътник, ако се чувствате неудобно с тракпада или просто обичате да използвате мишка с нетбука или лаптопа си.

Както подсказва и самото наименование на мишката, тя е предназначена предимно за пътуващия потребител. Изключително минималистичния и портативен дизайн я правят направо незабележима, а безжичната 2.4 GHz връзка ви спестява нуждата от досадния кабел, без значение колко тънък е той.

Verbatim Wireless Mini идва в стандартната пластмасова опаковка за подобен вид продукти. Когато я разтворите, вътре ще откриете мишката, една батерия (точно така, само една, което отново е удобство при пътуване), кратко ръководство за потребителите и ресивер. Последният се включва във всеки един USB 2.0 порт, а отделно има и обратна съвместимост с по-стария USB 1.1 стандарт.  

Мишката се предлага в няколко различни цвята – най-често може да я откриете в тъмно синьо, но освен това има червена, оранжева и лилава разновидност.

Имайки предвид размерите, не следва да очаквате нищо по-различно от стандартния интерфейс. Мишката има два бутона и колелце за скрол, което също може да се натиска. Горното покритие е пластмасово, а отстрани имаме гумена повърхност за по-голяма стабилност при захват. Отдолу има четири гумени крачета, копче за включване и самия сензор. Долният корпус на мишката се изважда, за да може да приберете вътре батерията и ресивера.

Verbatim Wireless Mini Travel Mouse е адски малка мишка. Поставена до нея, дори лазерната Verbatim Easy Rider, която се счита за портативна мишка, изглежда прекалено голяма. Ако поставите шепата си над Mini Travel, тя просто ще изчезне. Това обаче не й пречи да работи добре, стига да не сте с прекалено големи ръце. Единственият проблем, който може да възникне с тази симпатична миниатюрна джаджа е свързан именно с това – ако сте с едри длани и пръсти, мишката направо ще се губи между тях. Във всички останали случаи Verbatim Wireless Mini Travel Mouse е много добра мишка, която може да ползвате по всяко време и навсякъде.

Автор: Филип Станиславов