Мишка: Razer Mamba

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Винаги е имало разлика между жичните и безжичните мишки. До появата на Bluetooth технологията, позволяваща бърз пренос на данни. Литиево-йонните батерии също помогнаха. Крайният резултат се вижда най-добре в новата Mamba – лек и прецизен продукт, гонещ границата между съвършенството и божественото.

Mamba-та е най-масивната от всичките Razer мишки. Дизайнът леко напомня за този на Death Adeder. Направена е да легне удобно в ръката ти, подпирайки сигурно дланта и осигурявайки достатъчно пространство дори за тези потребители с неимоверно дълги пръсти. На горния панел е неминуемото Razer лого (което в случая не свети – минус от гледна точка на гъзарщина, плюс, когато гледаш филми в тъмна стая), двата стандартни бутона, гигантски греещ в синьо скрол и два програмируеми бутона, чиято default функция е да сменят чувствителността на сензора.

За разлика от повечето модели бутоните от дясната страна са махнати – оставени са двата от лявата – за back/forward в офис работа и за смяна на оръжията по време игра. Естествено, тези функции са променливи с изключително интуитивния и удобен контролен панел, вървящ към пакета на мишката. С негова помощ можете да създадете десетки профили от бутонни комбинации за любимите си игри, които да зареждате софтуерно или директно от мишката чрез бутоните на “коремчето” й.

Самият мишок може да се върже директно към РС-то, губейки част от мобилността си за сметка на перманентно зареждане. Но реалната и функционалност се постига, когато вържете изключително дизайнерската й поставка към USB порта. Между нея и Mamba – та се активира Bluetooth връзка, а когато оставите мишока върху нея, ще презаредите батериите му. Нужен е около час и половина за пълен заряд, който стига за около 3-4 дни непрестанна употреба.

Mamba-та е първата wireless мишка на Razer и компанията е успяла още с първия си опит да направи адски добър продукт. Използван е 3,5 G лазерен сензор с максимална чувствителност от 5600 dpi, a 1 милисекунда време за реакция я прави мокър сън за всеки професионален играч на шутъри. Използваният за направата й материал създава усещане за солидност и сигурност и пречи на изпотяването на дланта. Тоест, след дълга игра, в която се кефиш на всяко движение на контролера си, ръката ти се чувства добре, без да се налага да й изсипеш половин кило бебешка пудра.

Автор: Георги Панайотов