Мишка: Razer Copperhead

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 мар. 2009

След близо 4 години ползване на един и същи модел мишок мисля, че намерих достойния му заместител. Принципно съм адски безкомпромисен към периферията, с която работя и играя, и винаги имам две много големи изисквания – перфектно качество/реакция и син цвят. Имам чувството, че Razer са бръкнали в главата ми, прочитайки мислите в нея, защото Copperhead е точно това.

Ако в началото на тестовия период бях възхитен от мишока, то сега – близо месец по-късно – съм влюбен до уши. Дизайнът, хардуерът, функциите, всичко в него е еталон за качество. Формата му е идеалният баланс между широчина, дължина и тежест. Естествено, това е субективна позиция, но за добро или за зло, съм надарен с адски дълги пръсти (много ефективно правя facehugger имитации, btw) и повечето мишки са ми… къси. Бутоните са елегантно огънати, за да реагират адекватно, независимо от дължината и позиционирането на пръстите. Горната част е изчистена от всякакви допълнения, за да не ръбят дланта, а използваната пластмаса е солидна, леко грапавичка и в същото време гладка, за се чувстват лапите ви удобно. От двете й страни има по една светеща в синьо лайсна, която освен че изглежда брутално е адски удобна за почивка на палеца.

В долната част на лакирания корпус са се скрили четири допълнителни, прогрaмируеми бутона, два от които са за моментална промяна на скоростта на мишока. Последният щрих в дизайна й е мекото синьо, греещо от скрола и логото й, което пулсира с ритъма на случващото се на екрана.

Хардуерно мишокът е стряскащо добър. Невидим лазерен сензор (край на святкането в очите) с чувствителност 2000 dpi и 1000 херцов импулс на реакция. 32 килобайта памет (умна мишка!) за настройки и поддържане на няколко профила за конфигурация на бутоните (копчето за смяна на профилите е на долния панел, като за разлика от конкурентни мишоци със същия бутон – не надира бюрото).

Всичко това може да се синтезира в една простичка думичка – “контрол”. И то какъв. След като ръката ви свикне с дизайна на Copperhead-а, ще усетите истинско удоволствие, докато играете RTS или снайперирате в някой шутър – без лаг, без забавяне, без т.нар. “време за включване на сензора”, присъстващ дори в професионални модели. В комплект с мишката ще получите и оригинална Razer подложка, която сама по себе заслужава собствено ревю. Тия пичове не се бъзикат, като обявяват, че веднъж пробваш ли техен продукт, забравяш за всички останали.

Сред тестваните игри бяха Battlefield 1942 (ултимативен тест за скорост и превключване на режимите за разделителна способност). В него наблегнахме на гонките със самолети, реакцията при завъртане и лупинги и стандартните пехотни сражения. Вторият бе с RA3: Uprising. На моменти сам не можех да повярвам на почти двойно по-ефикасния микро-контрол, станал възможен благодарение на мишока. Хората от другата страна на скирмиша предполагам също са зяпали при гледането риплеите.

Автор: Георги Панайотов