Мишка: GM- M7800S

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 04 авг. 2009

Винаги съм се чудил дали богатите хора са по-различни от нас. Като изключим необходимостта от по-голям портфейл, има ли някаква разлика на физиологично ниво? В миналото се е смятало, че имат синя кръв, но няколко революции по-късно този мит е бил разбит. Бих се захванал лично с разследване, но очите ми се опитват да изскочат от орбитите всеки път, когато мерна Ориндж Каунти по телевизията.

Тайванската компания Gigabyte явно знае отговора, защото новата им мишка GM-M7800S е насочена към хора, които предпочитат луксозния и стилен външен вид пред хардкор гийкщината. Всичко в нея крещи “висока класа”.

Външният вид на мишока е доста фрапантен. Той е покрит с кожа, за която не мога да кажа дали е естествена, но най-вероятно не е, за да се избегне гневът на природозащитниците. Друг любопитен елемент са петте кристала на Сваровски, които елегантно минават през средата – четири кръгли и един продълговат. Под най-горния се крие син LED сензор. Оригинални са – идват със сертификат. Страничните копчета и областта около колелцето са позлатени – покрити са с 18 карата злато. Както вече сте разбрали, тази мишка не е за всеки.

Като функционалност GM-M7800S е безжична мишка с два режима на чувствителност. Wireless връзката е 2.4GHz и може да се използва на разстояние до 10 метра. Приемникът е свръхминиатюрен и няма да ви се пречка, когато сте го закачили към лаптопа си, а може да се прибере и в самата мишка. С копчето зад скрола можете да променяте чувствителността между 800 и 1600 DPI. Не е точно геймърска ракета, но върши всякаква работа.

Мишокът е доста малък като размери. Дори моите деликатни, недокоснати от физически труд длани, бяха големички за нея. Очевидно е, че продуктът е предназначен основно за жени. Което естествено не е минус, но трябва да се вземе предвид. Иначе мишката е удобна както за дясна, така и за лява ръка. В комплекта е включено и кожено калъфче, с което можете да разнасяте гризача насам-натам, може би дори да му организирате срещи с други от неговия социален статус.

Единственият по-сериозен минус е, че GM-M7800S се захранва с обикновени ААА батерии, а не през собствена станция. В кутията ще намерите две батерии Duracell, но те все някога ще свършат, така че ще е добре да се запасите. Като цяло, тази мишка е един много солиден, луксозен и нестандартен продукт, от който става чудесен подарък за някоя представителка на нежния пол. Ако можете да си го позволите, вашата половинка гарантирано ще го хареса.

Автор: Пламен Димитров