Мишка: Gigabyte GM-M8000

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 апр. 2009

С ръка на сърцето и леко засрамен си признавам, че досега пренебрегвах мишката като важен елемент от геймърските ми занимания. Все пак важно е какво има под капака на РС-то, а пък всяка мишка става, нали? Това, разбира се, е напълно невярно. Въпреки че добрата мишка няма да направи от леймъра професионалист, тя може да е малката разлика, която да ви даде предимство пред опонент със сходни гейм умения.

GM-M8000 демонстрира това правило много успешно, като залага на малки, но съществени благинки, които да наклонят везните във ваша полза. Нейният ергономичен дизайн я прави удобна за хващане, а благодарение на гумените й странични части можете да сте сигурни, че няма да ви се изплъзне дори в най-напеченото и изпотяващо дланите меле. Всички функционални бутони се достигат лесно, без обаче да ви се пречкат и с минимална опасност да ги натиснете погрешка. Не се притеснявайте и от възможността да останете без свободни бутони – благодарение на Ghost софтуера и своите 8 KB памет, мишката може да запомни до три профила, така че винаги да имате правилните клавиши в съответствие със ситуацията. Самите профили се сменят с копче в дясната част на корпуса, като за всеки дори има отделен цвят (червен, зелен и син), с който примигва логото на Gigabyte.

Максималната чувствителност е впечатляващите 4000 dpi, като можете да я намалявате или увеличавате пак с копче на корпуса. Лично аз останах най-изненадан от колелцето (може да се натиска и настрани, не само надолу) и от специалното отделение в долната част, в което можете да добавите до 38 грама допълнителни метални тежести, ако 145-те г на мишката ви се струват твърде малко.

Единственият ми упрек е, че колелцето е малко “твърдо” и за натискането му е необходима малко повече сила, отколкото бях свикнал да употребявам до момента, но с това се свиква за по-малко от час. Като цяло GM-M8000 е един от най-солидните геймърски модели мишки на пазара в момента и ако се спрете на нея, едва ли ще останете разочаровани от избора си.

Автор: Пламен Димитров