Мишка и пад: Х7 XL-755K

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Комбинацията от прецизна мишка и добра подложка са предпоставка за далеч по-удобна, качествена работа и гейминг. Още по-добре, ако и двете са правени от една фирма.

Геймърските мишки от серията Х7 са една разумна алтернатива на скъпите си събратя. А нейният флагман с тежкото име XL-755 е култов модел, каквото и си говорим. Той е перфектно балансиран като тежест и размер, има отделно бутонче със светлинна индикация, с което се сменя чувствителността от 100 до 3600 DPI само с един клик – от суперпрецизно прицелване до готовност за светкавично завъртане само с два-три клика.

Използва цялата бързина на USB 2.0 стандарта, а комуникацията мишка/игра става с 1000 рапорта в секунда. Специалното леко грапаво и гумено покритие на бутоните и на страничната част на мишока дават допълнителна сигурност и контрол и пречат тя да се хлъзне в ръката ви в най-неподходящия момент.

Освен стандартните два клавиша и врътка, която е с още две функции, ако се бутва наляво и надясно, имате на разположение и отделно двоен клик на върха на показалеца. Както и още едно допълнително копче с 5 функции, което ако, качите софтуера Oscar, може да настройвате изцяло по ваш избор, както и да измисляте поредица от действия като едно. А благодарение на чипа памет, вграден в Х7, може да записвате вашите настройки и да ги зареждате на произволен компютър.

За да останете още по-доволни, към тази мишка може да си вземете и специално направения за нея пад от същата серия. Като размер е доста голям и заема място за почти две обикновени подложки за мишки, но си заслужава.

Той състои се от две части: подложка и самото “килимче”, което е двустранно – с по-гладка и по-груба страна според начина и желанието за движение по него. Като допълнителна екстра е клипът, с който да фиксирате кабела на мишката, за да не ви се пречка.

Автор: Пеню Дачев