Мини плейър: Mustek MVP730T

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Обичате да имате под ръка селекция от любимите си видео филми, дори когато пътувате? Искате да превърнете автомобила си в истинска подвижна мултимедийна станция? Отговорът на вашите желания може да се крие в MVP730T – портативен DVD плейър с вграден DVB-T тунер от тайванската компания Mustek.

MVP730T идва с широкоекранен 7-инчов TFT LCD дисплей с активна матрица. Той поддържа 16:9 стандарт, който ще ви позволи да се насладите на всички филми, без да губите нито инч от екрана. Резолюцията на екрана е 480х234, а освен това той е снабден със специално покритие, което не отразява светлината и подобрява качеството на картината.

На външен вид апаратът наподобява нетбук, като вместо клавиатура, имате капак, под който се слага диска. В дясната страна на панела са разположени бутоните за управление.

Звукът от двете едноватови колони не впечатлява с нищо, но едва ли може да се очаква повече. Изглежда, че по-добрата алтернатива е да използвате приложените в комплекта слушалки, стига ситуацията да го позволява.

Плейърът е снабден с USB връзка и слот за карта памет, като възможните формати са MMC и SD. Поддържаните формати са DVD, DVD±R, DVD± RW, CD, CD-R, CD-RW, MP3, MPEG-4 / и DivX. Апаратът може да запамети цели 1000 канала, което далеч надхвърля реалните ви нужди.

При активно натоварване на плейъра, батерията издържа около три часа. В комплекта освен 12V-во зарядно устройство за кола може да откриете още дистанционно управление, резервна батерия, ТВ антена и поставка за нея.

Тъй като смисълът на подобна джаджа е да бъде в движение, трябва да се грижите за нейното съхранение. В случая от Mustek са се застраховали, защото са въвели специална анти-шок защита, която предпазва апарата от повреждане. Всичко това го прави интересен избор за портативен плейър, който да вземете със себе си на път или в колата.

Автор: Филип Станиславов