Мини десктоп: Dell Studio Hybrid

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 08 окт. 2008

Dell Studio Hybrid е All-in-one решение както за домашни, така и за офис условия. Идеята е на ниска цена да се сдобиете е с компютърна система, която просто закачате за някакъв дисплей и сте готови за работа/фън, като цялата система се побира в ученическа раница. Системата е пакетирана с Windows Vista Home Basic/Premium или Vista Ultimate операционна система и офис пакет. В кутията ще намерите и USB мишок и клавиатура, които да забодете в някой от петте свободни порта и да почнете да си изпълнявате задачите.

Дизайнът на десктопа е наистина впечатляващ. Размерът му е като томче с “Властелинът на пръстените”, облечен е в елегантен пластмасов “кожух”, който можете да смените в зависимост от предпочитания от вас цвят или стил (бамбуковият вариант е екстра шикозен). Пак в зависимост от предпочитанията си можете да поставите системата в хоризонтална или вертикална позиция. Общият ефект е, че бюрото остава чисто и спретнато без гигантската РС кутия на него. Но не се заблуждавайте от размера на Studio Hybrid-а. Под малките му (и учудващо безшумна) кутия се крият двуядрен Intel процесор (от 2 гигахерца нагоре, според финансовите възможности), 3 гигабайта DDR2 RAM памет и голям харддиск. На предния панел на десктопа пък има слот за DVD-та.

Studio Hybrid е уникално стилен и добър избор за офис/мултимедиен или учебен компютър. Единствената му слабост е интегрираната видео карта, която е с хардуерна поддръжка на DX9, но дори с доста стари игри, се задъхваше лошо. Но пък винаги можете да надцакате родителското тяло/шефа, разчитащи, че на десктопа само ще се работи. Добрите външни видео карти стават все по-достъпни и добавяйки един преносим GeForce 9600 GS към хибрида, се премахва единственият му недостатък от гейм гледна точка, а Windows Mark Score-а му скача от 3.5 на 5.5. Между другото, това в момента е най-тихата и екологична десктоп система на пазара със своите 70% по-малко енергопотребление.

Автор: Георги Панайотов