Медиа плейър: Western Digital HD TV

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 авг. 2009

В днешно време е много лесно човек да си създаде колекция от всякакви медии – снимки, филми, песни (повече или по-малко легални). Почти всеки има заделени няколко десетки – а защо не дори стотици – гигабайти пространство на твърдия си диск, заделени за домашно развлечение.

Пренасянето на всичко това от малкия компютърен екран на многоинчов телевизор не е проста работа. Дори LCD-то или плазмата ви да имат USB конектори (такива вече присъстват в някои нови модели), не можете просто да закачите външен харддиск към тях и да разгледате съдържанието му. Тук на помощ идва WD HD TV.

Този продукт на Western Digital представлява медиен плейър/адаптор, чрез който можете да разглеждате съдържанието на външни носители през телевизор. Необходимо е единствено да го свържете с телевизора си през composite или HDMI кабел. Странното е, че въпреки че устройството е способно на 1080р video output, вторият вид кабел не е включен в комплекта и ще трябва да си го набавите отделно. След като сте закачили всичко, само трябва да вкарате някакъв външен носител към плейъра пред един от двата USB порта и вече можете да разглеждате съдържанието му през семпло, но удобно и ефективно меню.

WD HD TV е с размери 12,5 x 10 x 4 cm, тоест не взема много място. Няма собствена памет, така че не можете да копирате нищо на него или да боравите с файловете по какъвто и да било начин. Устройството си създава малка папка на външния носител, която му помага по-бързо да индексира файловете на него. При опита с обикновена флашка – куче марка първоначалната скорост на разчитане беше леко бавна, но при разкачане и повторно закачане се вдигна чувствително. При опита с наскоро представения ви Freecom ToughDrive скоростта беше още по-добра.

Плейърът чете повечето стандартни формати и се справи с различни MP3, AAC, AVI, MP4, M4V и WMV файлове, които му подадохме. Едно изпъкващо изключение обаче е DivX видео – явно с цел борба с пиратството. Единственият по-сериозен проблем е топлината, която джаджата отделя. Тя е леко чувствителна към жегата, така че не се препоръчва да я слагате на непроветриво място или да поставяте харддиск или нещо друго обемисто върху нея.

Ако искате колекцията ви от филми и музика да пътува навсякъде с вас – на почивка или на гости при приятели и роднини, то WD HD TV ще ви е доста полезен. Липсата на вътрешна памет парадоксално означава неограничено място за складиране, защото можете просто да смените харддиска и да включите друг носител, а цената също е поносима. Един солиден продукт за хората с наистина големи колекции, които искат да им се наслаждават качествено.

Автор: Пламен Димитров