Лицето зад гласа

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Вероятно повечето от вас са играли култови заглавия като Red Dead Redemption и Far Cry 3. Знаете ли обаче кой всъщност озвучава едни от главните герои в тях? Кой успява да им вдъхне живот, да ви накара да ги заобичате или да ги намразите?

Вижте актьорите, играещи едни от най-култовите герои в гейминга.

1. Джон Мартсън (Red Dead Redemption)

Роб Уейтхоф – човекът, отговорен за Мартсън в култовата Red Dead Redemption – звучи така, сякаш пуши по 60 цигари на ден. Не случайно Rockstar го избира за главната роля. Справя се справя блестящо. В Холивуд обаче участва едва в няколко филма и е продуцирал The Outside. Днес той вече се е оттеглил от сцената и води тих живот в Индиана.

2. Vaas (Far Cry 3)

Именно канадецът Майкъл Мандо се превъплъщава във Ваас – психопатският пират в шутъра на UbiSoft. По време на прослушванията той се е справил толкова добре, че компанията е изградила злодея до голяма част около него самия.

3. Кратос (поредицата God of War)

Освен като Кратос, Терънс Карсън се превъплъщава и в Мейс Уинду в Star Wars: The Clone Wars. Съдбата му във Final Destination 2 обаче не е особено щастлива.

4. Лара Крофт (Tomb Raider)

Родената в Бъркшайър красавица Камилия Лудингтън се прослави с ролята си в “Секс до дупка” (Californication). През 2011 г. пък изигра дукесата на Кеймбридж в особено ужасния телевизионен филм „Уилям и Кейт“.

5. Майкъл Холик (GTA 4)
Rockstar избра крайно неизвестният Майкъл Холик, за да вдъхне живот на балканския мошеник Нико Белич. Освен в GTA 4, можем да го открием и в Homefront. Тук обаче той не озвучава никого, а просто помага при motion capture-а на някои герои. 
6. Капитан Прайс (поредицата COD)
Именно Бил Мъри – актьорът, играещ злодея в британската сапунена опера Eastenders – е отговорен за озвучаването на един от най-готините герои в гейм историята. Капитан Прайс. 

7. Батман (поредицата Arkham)
Крисчън Бейл или Кевин Конрой? Кой е по-добър в изричането на „I’m Batman!” Определено Конрой не отстъпва по нищо на Бейл. Той е отговорен и за озвучаването на човека-прилеп в анимационния сериал от 90-те.

8. Solid Snake (поредицата MGS)

Дейвид Хейтър стои зад гласа на прословутия Solid Snake. От една страна, той прилича на Дейвид Брент от британския сериал „Офисът“. От друга – именно той е и човекът, който изрича безсмъртната фраза “EA Sports. It’s in the game”, която без съмнение кънти в главата на всеки фен на FIFA и други подобни спортни заглавия на EA.

9. Claptrap (Borderlands)

Дейвид Едингс всъщност не е актьор. Преди да предостави гласа си на Claptrap, той е изпълнявал ролята на вицепрезидент по лицензите и бизнес развитието в Gearbox.

10. Ецио (Assassin’s Creed 2)

Роджър Крейг Смит определено не е италианец. Актьорът живее в Ориндж Каунти, Калифорния, а една от първите му роли е в Resident Evil: Code Veronica. Наскоро пък озвучи и Соник в Wreck-It Ralph.

11. Клои (Uncharted 2/Uncharted 3)

Клаудия Блек – австрийската актриса от Stargate SG-1, играеща Vala – е отговорна за гласа на Клои. Едва ли има по-подходяща жена за тази роля.

12. Raiden (поредицата MGS)

Първоначално феновете на MGS не приеха Куинтън Флин. След страхотната му роля в Guns Of The Patriots обаче той най-накрая улегна като гласа на Raiden. Това е човек с близо 20-годишен опит. Дори имитира Рос и Джоуи от „Приятели“ в Animaniacs.
По материали от officialplaystationmagazine.co.uk.

Автор: Светлин Бояджиев