Лаптоп: Toshiba Satellite A305-S6839

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Геймлаптоп е по-скоро нерентабилна система, отколкото каквото и да е като че ли.  Всъщност донякъде са прави, тъй като екстрата “мобилност” се заплаща допълнително, но твърдението, че хардуерните мишци на преносимите компютри не могат да се мерят с тези на десктоп системите, е повече от архаично.

Toshiba Satelite А305 е пълно доказателство на това. С трите гигабайта ултра бърза DDR памет, двуядрен процесор, “туптящ” на 2.5 гигахерца и най-добрият мобилен Radeon Сателитът се справи повече от блестящо във всички проведени тестове. За целта лаптопът бе натоварен с Halo 2, Mass Effect, Call of Duty 4 и Universe at War: Earth Assault с DX 10 активиран, там където е възможно. Всички бяха пуснати в оптималната поддържана от дисплея резолюция с всички опции на Мах. Лаптопът успя да задържи стабилен фреймрейт при тестваните заглавия, с лек лаг след 2-3 часа продължителна игра, вследствие на прегряване. Всъщност охлаждането е най-големият проблем на машината, за това е добре да бъде комбинирана с някаква допълнителна форма на вентилация.

При стандартни дейности (браузване през Wi-Fi, гледане/правене на филми с вградената уебкамера, офис приложения) проблемите с температурата приключват. Друга леко досадна страна на лаптопа е разположението на всичките експанд слотове по двата фланга на корпуса. След закачането на USB Мишка, слушалки, хард диск, мрежов кабел и втори монитор ноутбукът заприлича на уродлив високо-технологичен октопод. Но това е ниска цена за лукса да цъкате next-gen заглавия спокойно седнали на пейка в парка в продължение на три часа. И после – геймингът не можел да бъде комбиниран с излизания в природата – а?

Автор: Георги Панайотов