Лаптоп: Sony Vayo серия Y

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 фев. 2011

Изглежда докато е разработвала своята нова лаптоп серия Y, компанията Sony се е ръководила най-вече от девиза “Да направим преносимия компютър отново мобилен”. Всъщност, колкото и да ни е чудно, днес преносимите компютри далеч не винаги са достатъчно подходящи, за да бъдат наш спътник навсякъде. Някои модели са истински мастодонти, които не стоят добре никъде с изключение на бюрото ни.

За щастие новата серия Y на японската компания си поставя за главна цел да бъде ваш спътник по време на командировки, почивки или всекидневното пътуване до работата. С тегло под 1.5 кг лаптопите от серия Y могат да се съберат лесно в багажа ви, а здравият и олекотен корпус гарантира, че ще издържат пътуването без проблем.
 
Ако трябва да опишем с една дума моделите от серия Y, то това навярно е “ефективност”. Лаптопите са 11.6-инчов широкоекранен LED дисплей, който е едновременно достатъчно голям, за да гледате с наслада филми на него и достатъчно компактен, за да ви даде мобилността, от която се нуждаете.

Стандартната клавиатура с отделени бутони гарантира удобно и прецизно писане. Тя се допълва от ергономичен тъчпад, предлагащ управление с различни движения за работа с оригинален Microsoft Windows 7 и поддържаните приложения. Вградените уебкамера MOTION EYE и микрофон улесняват провеждането на видеоразговори през Интернет с приятели и роднини.     

Свързването става чрез три стандартни 2.0 USB порта и Bluetоoth за безжична връзка с останалите ви уреди. Предвиден е и HDMI изход, с чиято помощ може да гледате филми от 320-гигабайтовия хард диск на HD монитор или телевизор. Разбира се, може да използвате и самия лаптоп за бърза кинопауза, като видео картата AMD Radeon HD 6310, която е с поддръжка на DirectX 11, ще ви предложи страхотна картина.

Като се има предвид нуждата от мобилност, животът на батерията е особено важен. За щастие и тук моделите от серията Y не изневеряват, защото предлагат поне шестчасова свобода от кабели при едно зареждане.

Многофункционални преносими компютри VAIO серия Y ще бъдат в продажба от края на месец февруари 2011 година.

Автор: Филип Станиславов