Лаптоп: Sony Vaio VGN-Z31 XN/B

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Мотото на Vaio серията е “Ноутбуци, които се забелязват” и когато го казват, хората от Sony изобщо не се шегуват. Vaio-тата определено са едни от най-стилните лаптопи, на които съм попадал изобщо. Конкретно нетбукът Z31 XN/B съчетава в себе си всички качества, които може да се търсят в такава машина – той е мощен, малък и същевременно страшно красив на външен вид.

Моделът Z31 XN/B е създаден за сериозни хора, които имат нужда от сериозна система. С тегло от едва килограм и половина и диагонал на екрана от 13.1 инча, този нетбук може да бъде пренасян с минимални усилия навсякъде, където ви потрябва. Батерията издържа до шест часа, така че няма опасност да умре при по-дълго пътуване например.

Производителността също няма да ви разочарова. Процесорът е Intel Core 2 Duo T9600 с тактова честота 2.66 GHz, паметта – 4 GB DDR3 SDRAM, а видеокартата – nVidia GeForce 9300M с 256 MB памет. Това е много над необходимото за офис приложения, така че по тази линия няма какво повече да се желае.

Освен че е изключително лек, Z31 XN/B също така е и много удобен за употреба. Тук няма за срещнете обичайната сгъчканост на клавишите на клавиатурата, която е същинска чума при повечето нетбуци. Те са леко раздалечени, така че да не създават неудобство при писане. Дисплеят е X-black LCD с максимална резолюция 1600 х 900, като естествено образът е кристално ясен.

Основният му недостатък? Цената. Не ме разбирайте погрешно – машината е страхотна и си заслужава парите, но въпреки това е една прекалено скъпа играчка, която за съжаление е извън възможностите на масовия потребител.

 

Автор: Пламен Димитров