Лаптоп: Sony Vaio VGN-CS21S/W

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Преди около година и половина, когато 17-инчовите лаптопи станаха масови, много “спецове” побързаха да отпишат 15-инчовите модели. Появата на нетбуците пък бе прието за последният пирон в ковчега на конвенционалните лаптопи. Докато не се появиха Macbook Air и Toshiba Portege. Оказа се, че в цялата мания за смаляване и уголемяване на размерите се пропуска нишата на човека, който няма нужда от ентъртейнмънт система, просто защото не се вълнува от такива неща, а микро лаптопите не могат да му предложат нужната мощ.

Така 14- и 15-инчовите лаптопи се завърнаха с гръм и трясък обратно на пазара. А Sony Vaio VGN-CS21S/W е един от най-добрите им представители. Лаптопът е с двуядрен Pentium процесор, 4 гигабайта RAM, 320 гигабайта хард диск на Sieageate и много добра видео карта. 14-инчовият дисплей е на пръв поглед малък, но след като свикнете с него, ще се усетите, че е точно толкова голям, колкото ви трябва. Защото целта на Sony Vaio VGN-CS21S/W не е да замести домашната ти кино уредба. Това е лаптопът, който ще вземеш със себе си на път по време на командировка или почивка. Или ще бутнеш в раницата, за да отидеш на лекция, семинар или презентация. Или спокойно ще сложиш в скута си (lap – скут) и удобно ще поцъкаш един пасианс или ще довършиш произволен текст.

Всичко в Sony Vaio VGN-CS21S/W е предвидено с две цели – мобилност и удобство… бих добавил и дизайн. Хардуерът е натъпкан в красиво шаси, без нито един ръб – всяка една от страните му плавно прелива в следващата. На страничните и предните панели пък са всички функционални бутони и портове, които ти трябват. Впечатление ми направи софтуерната конзола, висяща на десктопа, позволяваща връзка през кабел, wi-fi или 3G, само с едно кликване.

Заговаряйки за софтуер, лаптопът върви със стандартния комплект – операционна система (Vista), офис пакет и антивирусна, както и няколко услуги на Sony за поддръжка. Тъй като компанията е един от лидерите в производството на музикални телефони и плейъри, Sony Vaio VGN-CS21S/W разполага с много мощна аудио система за размерите си. Контролът над нея пък става с тъч-лента, над клавиатура. Черешката върху тортата пък е LED дисплеят под тъчпада, който освен за индикация за процесите, течащи в лаптопа, може да се използва и за диско лампа, тъй като синхронизира светлината си с музиката, която слушате.

Sony Vaio VGN-CS21S/W се предлага в няколко цвята, от перлено бяло, през изисканото черно и бонбонено розовото. Последният е чудесен избор за тежкарски подарък на гаджето… повярвайте ми, ще го оцени.

Автор: Георги Панайотов