Лаптоп: MSI CR620-232XEU

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 ное. 2010

Въпреки присъщото разбиране за мобилност, истината е, че някои лаптопи просто са прекалено тежки, за да бъдат ваш всекидневен спътник. Обикновено това са по-функционалните модели, които въпреки мобилния си вид изглеждат по-добре като елегантен компонент от вашето бюро, отколкото като нещо, с което бихте се возили в метрото понеделник сутринта. Съдейки по размера на екрана на CR620 – цели 15.6 инча – човек би си помислил, че става въпрос именно за такъв модел. Оказва се обаче, че компанията MSI е успяла да побере както големия екран, така и доста други интересни функции в сравнително компактните 2.5 кг., които превръщат лаптопа едновременно във ваш спътник и настолен приятел.

Ако продължим с огледа, веднага трябва да добавим, че дизайнът на CR620 е нещо, с което моделът няма да спечели никакви овации. Не че е лош сам по себе си, но с нищо не се отличава от останалите модели. За сметка на това обаче клавиатурата е със специален дизайн, който позволява натискането да клавишите да става почти безшумно. За сметка на това обаче на широкия корпус има място дори за пълен комплект от цифровите клавиши. Не че това е най-важната част за един лаптоп потребител, но придава допълнителна функционалност при писане. Освен това създателите на модела са се спрели на леко нестандартното решение тракпадът да бъде разположена в лявата част на корпуса, а не централно, както и да има не два, е един цял бутон. Натискането на лявата част на бутона симулира кликване с левия бутон на мишката, а на дясната – на десния бутон.

Като капацитет, CR620 е на прилично ниво. Той се захранва от двуядрен i3 350M процесор на Intel с честота 2.26 GHz. Действително това е предложение от бюджетния каталог на Intel, но за целите на лаптопа е напълно достатъчно. Моделът е снабден и с впечатляващите 4GB DDR3 памет, както и с големия за мобилните ви нужди 500 GB твърд диск. По-слабото място е видео картата, тъй като CR620 разполага с вградено графично решение от Intel. С други думи, не очаквайте чудеса, ако сте решили да убиете малко време в РС гейминг.

За сметка на това CR620 е отлично пригоден за всевъзможни начини за свързване. Той разполага с HDMI порт за по-модерните монитори или дори HD телевизори, както и с VGA порт за традиционно свързване с монитор. USB, Bluetooth, wi-fi, eSATA, четец за карти – всичко това също присъства. Единственият по-сериозен недостатък е, че повечето портове за разположени на задната част на лаптопа, което прави проблематично свързването. Отстрани е изведен само един USB порт, който веднага ще бъде зает от мишката ви, което не е най-добрият вариант.

Както вече споменахме, CR620 спокойно може да бъде носен навсякъде, което автоматично ни навежда на нуждата от проверка на батерията. При максимална натовареност и консумация на ток, тя издържа малко над два часа. Освен това лаптопът предлага пет допълнителни настройки (Gaming, Movie, Presentation, Word Processing и Turbo), които определят консумацията на енергия в зависимост от това, което правите. Те са обединени под общото название Eco Engine Power Saving Technolog, чиято идея е да предложи максимално ефикасни решения за разхода на енергия.

MSI CR620 е добро предложение, което съчетава функционалност и мобилност. С изключение на няколко малки дизайнерски решения, които търпят подобрение, моделът е напълно подходящ за обикновените потребители.   

Автор: Филип Станиславов