Лаптоп: Gigabyte W576V

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

От доста дълго време знам с какво и как се занимават Gigabyte, та повечето компоненти в РС-то ми са с тяхна холограмна лепенка. Но изобщо не подозирах, че освен с производство и дистрибуция на хардуер, разполагат със собствена гама от асемблирани лаптоп системи. Първият от тях, с който се сблъсках, бе нетбукът, който беше ок и очаквано добър за цената си, но някакси прекалено строг и скучен. Затова подходих с известна доза скептицизъм към тествания лаптоп, който се оказа неоправдан.

Впечатленията от шасито са повече от добри. Изпълнен е изцяло в черно, от солидна качествена пластмаса с достатъчно пространство между клавиатурата и ръбовете, за да не се натоварват китките. Има HDMI порт, двумегапикселова камера и e-SATA/USB combo порт. Действано е плахо с лакираните повърхности, което е определен плюс, защото не винаги имаш времето всеки ден да почистваш от отпечатъци лаптопа си. Над клавиатурата е разположена голяма стерео тонколона със съраунд опция. Слава богу, няма биолок, защото функцията му да Alt-Tab-ва игри, всеки път, когато по погрешка пръста ти мине през него, се оказа доста дразнеща. Видеокамерата и микрофоните над дисплея (който между другото е с много добро съотношение на контраста и цветовата гама, а скоростта на реакция на матрицата се справя отлично с игри) са стандарт, както и портовете за HD карти, Bluetooth и Wi-Fi модула.

Лаптопът е изграден на базата на двуядрен Pentium Centrino 2 P8400 процесор с 2.26 гигахерца и три гигабайта RAM памет, като шасито и дъното позволяват ъпгрейда й до 8 гиги. Видеото е GeForce 9600M GS, с 512 мегабайта RAM и достатъчно сила да поеме всички нови DX10 игри. Изненадващ бе и обемът на хард диска – 500 гигабайта, при стандартни 320 в повечето модели на пазара.

Машинката героично издържа всички геймзверства, които й изсипахме на главата. Издържа стабилно, без спад във фреймрейта или изхвърляне в десктопа заради прегряване на шасито или дисплея, което ни остави предоволни.

Автор: Георги Панайотов