Лаптоп: Gigabyte W476V

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2008

Очевидно за много хора е изненада, че Gigabyte правят и други неща, освен шарени дънни платки. Време е да разсеем това заблуждение – тайванската фирма прави доста добри преносими компютри, които дори да не могат да се сравняват 1:1 с продуктите на други фирми, по-уседнали в тази пазарна ниша, не им отстъпват с много.

W476V е малък и компактен, но доста стилен. Дребните му размери му позволяват да се побере къде ли не, така че няма да се налага да разчиствате половината си бюро, за да му намерите място. Издържан е в черно, но клавиатурата има и части от бяла пластмаса. Като удобство на ползване той не е по-различен от други модели и се представя доста добре.

Екранът му е 14.1-инчов, а резолюцията за съжаление е едва 1280х800, което прави неприятно впечатление, ако доскоро сте работили с по-голям монитор. По-малкият екран обаче спомага за вече споменатата му компактност, така че той е перфектен за офис употреба. Видеокартата е GeForce 9300M GS 256MB, нищо прекалено мощно, но напълно адекватно за умерено натоварване. Максимално можете да го наблъскате с 8 гигабайта RAM DDR2 – повече трудно ще намерите в ноутбук. Процесорът е Core 2 Duo на 2.26 GHz с Centrino 2 технологията, а батерията държи до 3 часа работа.

Въпреки минималистичния подход към лаптопа, в него не са спестени и екстрите, които вече смятаме за задължителни в новите модели. W476V има HDMI изход за връзка с HD устройства, Bluetooth, 2-мегапикселова уебкамера и микрофон, вградени в шасито. USB портовете са само два, така че ще трябва да помислите за приоритетите си при използването им – една мишка и един USB стик ги запълват, но не е болка за умиране. Изводите за микрофон и слушалки са отстрани, което за мен е плюс.
Като цяло W476V няма да ви шашне с нещо невиждано досега, но предвид факта, че е произведен от фирма без много традиции в тази област се справя повече от добре. Това е един напълно адекватен ноутбук за всякаква офис/студентска употреба.

Автор: Пламен Димитров